Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπακαλιάρος με μανιτάρια και τζίντζερ - Και καλή όρεξη!

Μη φοβηθείτε το τζίντζερ, βάλτε όσο αντέχετε.

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού με ρίγανη, Κάλας
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. μανιτάρια
  • 1 μεγάλη κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χωρίς σπόρια, σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 2/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • πράσινο κρεμμυδάκι, σε λεπτές λωρίδες
  • φρέσκο τζίντζερ, σε πολύ λεπτές φέτες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.

2 Πασπαλίζουμε με το μίγμα τα φιλέτα μπακαλιάρου και αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 15 λεπτά.

4 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/2 φλ. κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

6 Επιστρέφουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

7 Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε.

8 Προσθέτουμε το ψάρι στην κατσαρόλα, τοποθετώντας το πάνω από τα λαχανικά.

9 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 4-6 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαλακώσει και να αποσπάται η σάρκα του.

10 Γαρνίρουμε το ψάρι με λεπτές λωρίδες πράσινο κρεμμυδάκι και φρέσκο τζίνζερ και σερβίρουμε συνοδευόμενο από τα λαχανικά.

11 Τέλος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά με το ζωμό.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. 

To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr