Σπανακόπιτα με εστραγκόν! Η Coronation Quiche, το επίσημο έδεσμα για την στέψη του Βασιλιά Καρόλου - ανακοίνωση από την κουζίνα του Μπάκιγχαμ (φωτο)

Κάρολος και Καμίλα θα προσφέρουν μια χορτοφαγική κις λορέν στους καλεσμένους στη στέψη τους...

Μετά το «κοτόπουλο της στέψης», που είχε σερβίρει η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ το 1953, ο Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν σήμερα τη συνταγή που επέλεξαν για τη δική τους ενθρόνιση: μια κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, η στέψη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, επέλεξαν οι ίδιοι αυτή τη συνταγή, την οποία παρουσίασαν και σε ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter.

Η κις λορέν είναι πολύ συνηθισμένο πιάτο στη Γαλλία, όμως δεν συνηθίζεται στη Βρετανία.

 

Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και, φυσικά, τυρί τσένταρ.

Είναι ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες».

The tart was developed in close conjunction with the King and Queen Consort by the Royal Chef Mark Flanagan, at Buckingham Palace

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν η χορτοφαγική κις λορέν του Καρόλου και της Καμίλας θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το κοτόπουλο με κρεμώδη σως κάρυ της Ελισάβετ. 

 

Να σημειώσουμε πως εκείνο το πιάτο, θεωρείται πλέον κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr