Φτιάξτε ένα διαφορετικό πρωινό: γαλλικό τοστ απο κρουασάν-Απολαυστικό!

Δύο κρουασάν βουτύρου δείχνουν πώς μπορούν να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, όταν μπλεχθούν με άλλα υλικά.

Δύο κρουασάν βουτύρου δείχνουν πώς μπορούν να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά, όταν μπλεχθούν με άλλα υλικά.
Το Cookbox.gr μαγειρεύει ένα αλλιώτικο πρωινό που θα γίνει ανάρπαστο. Φυσικά, μπορείς να το απολαύσεις και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
 


ΥΛΙΚΑ

2 κρουασάν βουτύρου ατομικά
2 αυγά
1 πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του
240 ml. γάλα
1 βανίλια
15 ml Grand Marnier
10 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
30 γρ. βούτυρο

Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα

Κόβουμε στη μέση, τα κρουασάν, κατά μήκος. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια και το γάλα.
Στο μεταξύ βάζουμε το σιρόπι του σφενδάμου σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το Grand Marnier και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε κάθε φέτα κρουασάν στο μείγμα του αυγού και αμέσως στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε κάθε φέτα κρουασάν για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζουμε τις έτοιμες φέτες κρουασάν σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ζεστάνει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.σ. μασκαρπόνε σε κάθε φέτα κρουασάν όταν τη σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr