Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας - Απίθανη γεύση!

Θα τα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%, Total
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%, Total
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κ.γ. πετιμέζι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.

2 Ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια.

3 Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν.

4 Eν τω μεταξύ, σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5 Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr