Υπογλυκαιμία; Σας μύρισε γλυκό; Ζητάει σοκολάτα ο ουρανίσκος σας; Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης έχει τη λύση με το αξεπέραστο Sachertorte του!
Δείτε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο Sachertorte ακουλουθώντας τις οδηγίες του Κων/νου Μουζάκη και κάντε τους πάντες να σας παρακαλούν για να το δοκιμάσουν!
Δείτε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο Sachertorte ακουλουθώντας τις οδηγίες του Κων/νου Μουζάκη και κάντε τους πάντες να σας παρακαλούν για να το δοκιμάσουν!
ΥΛΙΚΑ
SACHERTORTE
· 6 τεμάχια κρόκος αυγού
· 6 τεμάχια ασπράδι αυγού
· 160 γραμμάρια βούτυρο
· 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
· 160 γραμμάρια αλεύρι
· 175 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
· λίγο αλάτι
· μαρμελάδα βερίκοκο
Γλάσσο
· 115 γραμμάρια ζάχαρη
· 145 γραμμάρια νερό
· 145 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
· 40 γραμμάρια νερό ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά.
2. Προσθέτουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε συνέχεια.
3. Ρίχνουμε μετά το αλεύρι και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγά να γίνουν μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
5. Προσθέτουμε τα δύο μίγματα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολα από κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180C.
7. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το στρογγυλό ταψί και το κόβουμε σε 2 ισάριθμα κομμάτια.
8. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη στου 115C και όταν αρχίζει να γίνει καραμέλα, τότε σε άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό στην σοκολάτα και ανακατεύουμε και ταυτόχρονα τα προσθέτουμε τα δύο μίγματα μας, ανακατεύοντας τα.
9. Παίρνουμε το μισό σάχερ και απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα μπόλικη και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σαχερ από πάνω απλώνοντας και άλλη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
10. Τέλος ρίχνουμε την καραμέλα σοκολάτα από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα, αφήνοντας να στεγνώσει.
11. έτοιμο για σερβίρισμα το SACHETORTE
Το who is who του Κων/νου Μουζάκη
Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr