Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σου με κρέμα σοκολάτας - ένα γλυκό που δύσκολα του αντιστέκεσαι

Περιχύνουμε τα σου με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε τα υπέροχα αυτά σου!

ΥΛΙΚΑ

Για τα σου:

200 γρ. αλεύρι σκληρό

3 κ.σ. κακάο

125 ml νερό

125 ml γάλα

125 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

2 κ.σ. ζάχαρη

λίγο αλάτι

6 μέτρια αβγά

Για την κρέμα σοκολάτας:

500 ml γάλα

125 γρ. ζάχαρη

4 αβγά, κρόκοι

2 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

1 βανίλια, σε σκόνη

30 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

Για το γλάσο σοκολάτας:

120 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

60 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

1 κ.σ.γλυκόζη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σου: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το soft light βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά αφήνοντας το κάθε αβγό να απορροφηθεί από τη ζύμη, πριν ρίξουμε το επόμενο.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου πάνω στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Αφαιρούμε τα σου από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα γεμίσουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα σου.

Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη γλυκόζη σε μπενμαρί. Όταν λιώσουν, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα σου με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr