Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει: Ομελέτα φούρνου με κεφαλογραβιέρα & μυζήθρα - Για κάθε στιγμή της ημέρας
Απολαύστε χωρίς ενοχές!
ΥΛΙΚΑ
- 6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου
- 30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
- λίγο αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμενο, κατά βούληση
- 45 ml ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10-15 ντοματάκια
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
2 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιρούνι και ρίχνουμε το ανθότυρο και τη μυζήθρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
4 Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών-τυριών, με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να κάνει μία ρόδινη κρούστα από κάτω.
5 Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.
6 Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με ντοματάκια.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr