Βήμα βήμα πλάι στον chef - patissier Στέλιο Παρλιάρο, για ενα συγκλονιστικό κέικ με παντζάρια!

Ετοιμάζουμε βήμα-βήμα ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο κέικ με μόλις 30' προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο!

Ετοιμάζουμε βήμα-βήμα ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο κέικ με μόλις 30' προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο!



Υλικά (10 μερίδες)

    250 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα και βρασμένα

    200 γρ. ζάχαρη

    200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

    4 αυγά
    200 γρ. αλεύρι
    ​75 γρ. λευκά αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
    10 γρ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Τα 10 απλά βήματα και... έτοιμο!

Βήμα 1

Συγκεντρώνουμε τα υλικά.


Βήμα 2

Βάζουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια μέσα στο μπλέντερ.


Βήμα 3

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.


Βήμα 4

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά.


Βήμα 5

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και αν θέλουμε και το μοσχοκάρυδο.


Βήμα 6

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα...


Βήμα 7

... μέχρι να ενωθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Βήμα 8

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 7 - 8 εκ. Αν δεν διαθέτουμε τόσο ψηλή φόρμα, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα και αφήνοντάς την να εξέχει αρκετά προς τα πάνω, ώστε να δώσουμε ύψος στην φόρμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 - 24 εκ. με κανονικό ύψος τοιχωμάτων, όμως σε αυτή την περίπτωση θα μειώσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 15 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα.


Βήμα 9

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180° C, για 1 ώρα.


Βήμα 10

Όταν κρυώσει το κέικ, το πασπαλίζουμε με άχνη και... έτοιμο!

Πηγή: glykesistories.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr