Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Τιραμισού με κρέμα λεμονιού - Δροσερό & απολαυστικό!

Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

ΥΛΙΚΑ
Για τη κρέμα λεμονιού:

  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 ml νερό
  • 1 κ.σ. καλαμποκαύλευρο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη κρέμα μασκαρπόνε:

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη σύνθεση:

  • 24-30 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 300 ml. espresso

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη κρέμα λεμονιού:

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμεε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Σε ένα μικρό σκεύος προθέτουμε τα τα αυγά και το καλαμποκέλευρο. Χτυπάμε με έναν αυγογδάρτη πολύ καλά.
  • Μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς για 6-9 λεπτά, μέχρι νασφίξει η κρέμα μας.
  • Αποσύρουμε τη κρέμα λεμονιού από τη φωτιά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δψματίου. Στη συνέχεια τκαλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Για τη γέμιση μασκαρπόνε: Σε ένα σκεύος προθέτουμετο τυρί μασκαρπόνε, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή έως ότου τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση:

  • Ετοιμάζουμε τον espresso μας και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά ώστε να μη διαλυθούν τα αβαγιάρ μας. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο καφέ και στρώνουμε σε ένα πυρεξ, ιδανικά διαστάσεων 18*30.
  • Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας μασκαρπόνε που έχουμε ετοιμάσει. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα λεμονιού που επίσης έχουμε ετοιμάσει ήδη.
  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασίαμε τα σαβαγιάρ, τη κρέμα μασκαρπόνε και τη κρέμα λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε τη κρέμα μασκαρπόνε που μας έχει μείνει σε ένα κορνέ και με τη βοήθεια του δημιουργούμε μικρά βουναλάκια σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr