Τρώμε φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο & συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι; Σούπερ συνταγή!

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά!

Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να απολαύσουμε ψάρι, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά!

Υλικά

    4 φιλέτα γλώσσας
    1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
    2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
    1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
    4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

Μερίδες 4
Προετοιμασία 5'    Μαγείρεμα 10΄   

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας. Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.

 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.

Συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr