Άκης Πετρετζίκης: Fajitas με κοτόπουλο - Ταξιδεύουμε στο Μεξικό με αξεπέραστες γεύσεις

Συνοδεύστε το με σούπερ καλοκαιρινό κοκτέιλ Μαργαρίτα... 

Συστατικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου,

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο

40 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

Για τη σύνθεση

4 τορτίγιες

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια

φέτες λάιμ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το εστραγκόν ψιλοκομμένο, τα 20 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου. 
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του και να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία > 65ο C (μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο).
  • Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το ελαιόλαδο από το τηγάνι και ζεσταίνουμε άλλα 20 γρ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τοv χυμό λάιμ και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με τορτίγιες, γιαούρτι, φέτες αβοκάντου, κυβάκια ντομάτας και φέτες λάιμ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr