Θρίλερ στον Ατλαντικό: Αγνοείται υποβρύχιο με 5 άτομα που πήγαν να δουν τον Τιτανικό - Έχουν οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη (φωτό - βίντεο)

Κόλλησε πάνω στο ναυάγιο του Τιτανικού....

Ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Βοστόνης.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και συχνά κάνουν περιηγήσεις σε γνωστά ναυάγια.

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη του Καναδά. 

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος ή αν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό. Η αμερικανική ακτοφυλακή πάντως έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Facebook

Τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες. 

Εχουν οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη

Το Titan στέλνει σήμα στο σκάφος επιφανείας κάθε ένα τέταρτο της ώρας και το τελευταίο εστάλη ενώ βρισκόταν πάνω από το ναυάγιο του Τιτανικού περί τις 17:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδος. Το βαθυσκάφος διαθέτει επαρκές οξυγόνο μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδος.

 OceanGate Expeditions

Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912.

Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr