Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ετοιμάζει: Πιτάκια με γαρίδες και τυρί κρέμα - Ιδιαίτερη νοστιμιά που θα σας ξετρελάνει!
Τα θαλασσινά συναντούν τις πίτες και χαρίζουν απίστευτη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 230 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες και ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. άνηθος, λιωμένος
- 1/4 φλ. κρεμμυδάκι, λιωμένο
- 1/2 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, Artima
- 450 γρ. (12 φύλλα) φύλλο κρούστας
- 1 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 2 κ.σ. σουσάμι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις γαρίδες, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το τυρί φοντίνα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
4 Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας. Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
5 Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
6 Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
7 Αλείφουμε τα πιτάκια με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
8 Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.
Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.
Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.
Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr