Μια σούπα... εξωτική με ψητή κολοκύθα, γαρίδες και καρύδα! Κι όλα αυτά μέσα σε 40'! Μάθετε πώς!
Διαβάστε πώς να φτάξετε μέσα σε μόλις 40', μια εύκολη συνταγή με εξωτικά υλικά αλλά και χαρακτήρα!
Διαβάστε πώς να φτάξετε μέσα σε μόλις 40', μια εύκολη συνταγή με εξωτικά υλικά αλλά και χαρακτήρα!
Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. κολοκύθα
1 κουτ. σούπας φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
400ml γάλα καρύδας
500ml ζωμό λαχανικών
400γρ. γαρίδες μεγάλες
χυμό από 1 λάιμ
6 κουτ. γλυκού κάρι
1 πιπερίτσα κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1 εκ.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνετε και την πασπαλίζετε με τη λουίζα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το κάρι σε ένα wok και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το κάρι.
Προσθέτετε τις γαρίδες και την κολοκύθα και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά.
Ρίχνετε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά μπολ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr