Σέλινο του κηπουρού μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης-Πολύχρωμη πανδαισία γεύσεων σε ένα πιάτο!

Υλικά
    360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)
    1 μελιτζάνα
    1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
    1 πιπεριά πράσινη
    1 πιπεριά κίτρινη
    2 μεσαία κολοκύθια
    2 μέτρια καρότα
    1 πράσο
    200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
    1 πεπεροντσίνο
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    φρέσκα φύλλα βασιλικού
    100 γρ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε.
    Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien.
     Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
     Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
     Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
     Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
     Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί.
     Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr