Απόψε μωρό μου μαγειρεύω εγώ! Το δείπνο των αισθήσεων πανεύκολο και γρήγορο για ένα αλησμόνητο τετ - α - τετ: κοκτέιλ κεράσι, αυγουλάκια με σολομό, γεμιστό καλαμαράκι με βότανα... φωτιά!



Κοκτέιλ κεράσι



Πριν ξεκινήσετε το δείπνο σας ξεκινήστε με ένα κοκτέιλ που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις!

Υλικά
2 σφηνάκια βότκα
3 σφηνάκια λικέρ κεράσι
6 σφηνάκια χυμό κεράσι
5 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
2 φέτες πορτοκάλι για το γαρνίρισμα
2 κεράσια (φρέσκα ή μαρασκίνο) για το γαρνίρισμα
3-4 φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
Παγάκια
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τη βότκα, το λικέρ κεράσι, τον χυμό κερασιού και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα σέικερ. Προσθέτετε τον πάγο και χτυπάτε δυνατά. Σερβίρετε σε ποτήρια κοκτέιλ. Προσθέτετε μέσα στα ποτήρια τις φέτες πορτοκαλιού και  στερεώνετε τα κεράσια στο χείλος του ποτηριού (αν δεν βρείτε κεράσια χρησιμοποιήστε φράουλες). Τελειώστε βάζοντας 2 φύλλα δυόσμος στο κάθε ποτήρι.


Ορεκτικό: Αυγουλάκια γεμιστά με καπνιστό σολομό



Υλικά

2 αυγά
2 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
2 πράσινες ελιές για γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση

Βράζετε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά. Μόλις κρυώσουν, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους. Βάζετε τους κρόκους μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και τη μια φέτα σολομό στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια γεμίζετε τα αυγά με το μείγμα και γαρνίρετε με ροδέλες σολομού (από τη φέτα που έχετε κρατήσει) και λεπτές φέτες ελιάς. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κυρίως πιάτο: Γεμιστά καλαμάρια



Υλικά
 
700γρ καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένες και ψιλοκομμένες γαρίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 τομάτα ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό μισού λεμονιού
1/2 γλυκιά κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε το ρύζι, την τομάτα, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα που φτιάξατε και τα τοποθετείτε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για να μη φύγει η γέμιση από τα καλαμαράκια, κλείνετε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περιχύνετε το υλικό που τυχόν έμεινε στο σκεύος, ρίχνετε το κρασί και το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και τα αφήνετε να ψηθούν στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

dietup.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr