Καλημέρα! Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ζακυνθινή κουλούρα!

Το μενού σήμερα, έχει ζακυνιθνή κουλούρα, δια χειρός... Κων/νου Μουζάκη!

Το μενού σήμερα, έχει ζακυνιθνή κουλούρα, δια χειρός... Κων/νου Μουζάκη!


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ Τ.70%

60 ΓΡΑΜ. ΜΑΓΙΑ

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ(ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΛΑΔΙ

1/2ΚΤΓ ΣΟΔΑ2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΑΚ

ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΞΥΣΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΦΙΔΑ 2 ΚΤΓ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 3 ΚΤΓ ΚΑΝΕΛΛΑ 50 ΓΡΑΜ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ. ΤΗΝ ΧΥΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ(ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ. ΤΟ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΖΥΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΥΤΕ ΣΚΛΗΡΗ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΗ.ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΛΑΔΟΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ(ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ) ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 180C ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ..

Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr