Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Τραγανό παστέλι με κράνμπερι - Λαχταριστό & πανεύκολο!

Θα το λατρέψουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι Φίνο, Αττική
  • 2 βανίλιες, σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
  • 100 γρ. σπόροι chia

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σουσάμι. Καβουρδίζουμε πολύ καλά σε υψηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το σουσάμι από τη κατσαρόλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, να φουσκώσει, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το σουσάμι και σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τους σπόρους chia και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολα. Μεταφέρουμε άμεσα το μίγμα μας όσο ακόμη είναι ζεστό. Κουνόντας το ταψί, απλώνουμε το μίγμα για να έχει ομοιογενές πάχος.
  • Αφήνουμε το ταψάκι μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
  • Πριν ακόμη κρυώσει εντελώς κόβουμε σε κομμάτια. Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο προσέχοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι του παστελιού να παρεμβάλεται ένα κομμάτι λαδόκολα για να μη κολλήσουν.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr