Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει Σεμιφρέντο Σοκολάτας

Απογευματινή απόλαυση!

Υλικά

  • 275 γρ. σοκολάτα 70%
  • 240 γρ. αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί
  • 30 γρ.  φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 40 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 40 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 40 γρ. λικέρ εσπεριδοειδών
  • αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σ’ένα σκεύος μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα cranberries με το λικέρ.
  • Σ’ ένα μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’αφρατέψουν και να φτάσουν τους 82 βαθμούς.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  • Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς. Αλατίζουμε και  ανακατεύουμε  με μια μαρίζ.
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το semifreddo.
  • 30 λεπτά πριν σερβίρουμε βγάζουμε το semifreddo από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε το semifreddo, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Who is who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr