«Merci Chef!» : Η εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας έρχεται ! Μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα & του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα!

«Merci Chef: Για πρώτη φορά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.

 

25/02/2024

18:30Four Seasons Astir Palace Hotel – Avra Bar 

ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : « ΚΟΚΤΕΙΛΣ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ » (COCKTAILS À LA FRANÇAISE)

Παρουσία τou βραβευμένου « MOF » Maxime HOERTH, και των μπάρμαν Hugo TOGNI από το μπαρ Pompette στο Τορόντο Corentin GAUDIN και Nico de SOTO από το μπαρ Danico  στο Παρίσι.

Από 25/02 έως 01/03/2024 

 ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ από τον βραβευμένο « MOF » ζαχαροπλαστικής  Arnaud LAHRER, σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Madame Fraise. Διαθέσιμο στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως πώλησης

ΚΟΚΤΕΙΛ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ από την Αγάπη ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ στο μπαρ A for Athens cocktail bar & restaurant

26/02/2024

09:00-13:00Τζάνειο Νοσοκομείο

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ ΙΑΚΩΒΟ ΑΠΕΡΓΗ

Προετοιμασία του πιάτου της ημέρας από τον Σεφ Ιάκωβο Απέργη και δωρεά στο νοσοκομείο (400 σοκολάτες Cacao Barry και μια μηχανή κοπής λαχανικών του γαλλικού οίκου ROBOT-COUPE από την EMKΟ ΚΟΥΤΕΛΑΣ)

14:00-21:00Madonna Upper Market

ΕΚΔΗΛΩΣΗ « RACLETTE »

Το Madonna Upper Market και η εταιρία Bridor μυούν το κοινό στον κόσμο της raclette και παρουσιάζουν τα προϊόντα της εταιρίας Bridor

18:00-20:00Πρεσβεία Γαλλίας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ »

Η βραβευμένη «MOF» Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου  Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσκαλούν 30 βραβευμένους Σεφ σε μια παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών, οστράκων Saint-Jacques, γαλάζιου αστακού και καβουριών (Arapis Seafood), συνοδεία γαλλικών κρασιών (Trinity Wines).

20:00Εστιατόριο « Άκρα» 

ΜΕΝΟΥ 8 ΧΕΡΙΑ (menu à huit mains)

Δείπνο από τον Σεφ John ARGAUD και τον Σεφ του εστιατορίου « Άκρα» Γιάννη Λουκάκη 

Επιδόρπιο από την Σεφ Marie SIMON, παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών και τον Σεφ ζαχαροπλαστικής Σπύρο ΠΕΔΙΑΔIΤΑΚΗ, εστιατόριο « Άκρα».

27/02/2024

11:00-14:00Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών «Le Monde»

MASTER CLASS « ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ »

Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους μαθητές τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια.

13:00Πρεσβεία Γαλλίας

ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Η Πρεσβεία της Γαλλίας και η Trinity Wines προσκαλούν τους Έλληνες σομελιέ σε μια «περιήγηση της Γαλλίας και των κρασιών της».  

16:00-19 :00Ξενοδοχείο Academias Hotel

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: « OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ »

Η βραβευμένη «MOF» Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου  Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αποκαλύπτουν τα μυστικά των θαλασσινών: στρείδια, όστρακα Saint-Jacques, γαλάζιος αστακός και καβούρια. Σε συνεργασία με τις εταιρίες Arapis Seafood και Trinity Wines.

17:00-19:h00Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – « Maya le Bistro »  

ΜΠΑΡ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Η Délifrance προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει γαλλικά κρουασάν.

17:30-20:30Σχολή Le Monde

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: « ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ »

Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους επαγγελματίες τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια. 

18:00-19:00Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – « Maya le Bistro »  

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΕΠΑΣ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει κρέπες. 

19:00Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos   

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «À LA BELLE ÉTOILE». ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Αυτοβιογραφική ταινία του Sébastien Tulard. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Στέλιο Παρλιάρο (Σεφ ζαχαροπλαστικής), Arnaud Larher (βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής) και Marie SIMON (παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών).  Ταινία με ελληνικούς υπότιτλους.

19.00Ξενοδοχείο Academias Hotel – NYX rooftop

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών από την βραβευμένη «MOF» Σεφ ψαριών Eulalie RUS.

28/02/2024

09:30-11:30Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών «Αγιος Παύλος»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών» Marie SIMON, μυεί τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών «Αγιος Παύλος» (με πιστοποίηση LabelFrancÉducation) στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και της ισορροπημένης διατροφής.

10:00Πρεσβεία της Γαλλίας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ « ΚΡΕΠΕΣ »

Οι προσκεκλημένοι Σεφ ετοιμάζουν κρέπες για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε συνεργασία με τις εταιρίες Air France, Valrhona – Deals και Δειπνοσοφιστήριον.

29/02/2024

10:00-15:00Cacao Barry Chocolate Academy 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS « ΣΟΚΟΛΑΤΑ »

Επαγγελματικό σεμινάριο σοκολάτας από τον βραβευμένο MOF ζαχαροπλαστικής Σεφ Arnaud LARHER, και τον Σεφ chocolatier  Philippe MARAND

11:30-14:00Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών «Le Monde»

MASTER CLASS « ΤΥΡΙ »

Η βραβευμένη MOF τυροκομίας Σεφ Laëtitia GABORIT μυεί τους μαθητές της σχολής στην επεξεργασία του τυριού, στον τρόπο παρουσίασης μιας πιατέλας τυριών και στον τρόπο συνδυασμού ενός γαλλικού τυριού με τοπικά προϊόντα.

Σε συνεργασία με το κατάστημα Nora’s Deli.

15:00Πρεσβεία της Γαλλίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των δημοσιογράφων με τους προσκεκλημένους Σεφ. 

18:00-20:30Κατάστημα Nora’s Deli

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ

Με την βραβευμένη MOF τυροκομίας Σεφ Laëtitia GABORIT

20:00Athens Capital Center Hotel - MGallery

ΔΕΙΠΝΟ 4 ΧΕΡΙΑ ( Dîner à quatre mains)

Με τον βραβευμένο με 1 Αστέρι Michelin Σεφ Johann CHAPUIS και τον Σεφ του εστιατορίου MGallery Δημήτρη Μπούτσαλη.

01/03/2024

19h00Πρεσβεία της Γαλλίας

ΔΕΞΙΩΣΗ ΛΗΞΗΣ

Διευθύνσεις : 

Four Seasons Astir Palace Hotel – « Avra Bar », Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

A for Athens cocktail bar & restaurant, Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι - Αθήνα

Madame Fraise Λεωφόρος Υμηττού 225 & Φρύνωνος, Παγκράτι– Αθήνα

Τζάνειο Νοσοκομείο Ζαννή & Αφεντούλη, Πειραιάς

Madonna Upper Market, Λεωφόρος Θησέως 2, Δροσιά

Πρεσβεία Γαλλίας, Βασιλίσσης Σοφίας 7, Αθήνα 

Εστιατόριο Άκρα, Αμύντα 12, Παγκράτι– Αθήνα

Σχολή Le Monde, Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, Αθήνα

Ξενοδοχείο Academias Hotel, Ακαδημίας 38, Αθήνα

Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών «Αγιος Παύλος», Πολυλά 5, Αθήνα

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

Cacao Barry Chocolate Academy Greece, Αγίου Κωνσταντίνου 52 – Μαρούσι

Nora’s Deli, Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι

Hôtel MGallery, Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Πλατεία Συντάγματος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr