Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει arrabbiata: Η γνωστή, καυτερή μακαρονάδα της Ιταλίας - Θα χρειαστείτε 5' και ένα σκεύος !

Ειδική για τους λάτρεις του καυτερού!

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα ζυμαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό. 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr