Να φάμε σήμερα μια σφυρίδα με σάλτσα εσπεριδοειδών και σπιρτάδα κόλιαντρου που προτείνει ο σεφ Τάσος Μπίκος!



YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο, χωρίς το λευκό μέρος

φλούδα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

φλούδα από 1 μανταρίνι

100 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες

800 γρ. φιλέτο σφυρίδας, κομμένο στα 4                                          
Συνοδέψτε με βραστά λαχανικά (καρότο, κολοκυθάκια φινόκιο και καλαμποκάκια).


80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

10 ml χυμός πορτοκαλιού και ½ κ.γ. ξύσμα

10 ml χυμός λεμονιού

10 ml χυμός μανταρινιού και ½ κ.γ. ξύσμα

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, το λευκό μέρος

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

½ καρότο, τριμμένο
 
½ μικρή ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Εφαρμόζουμε στο χείλος της κατσαρόλας το καλάθι του ατμού. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώνουμε. Τα τοποθετούμε στο καλάθι του ατμού και τα αχνίζουμε για περίπου 10-15 λεπτά, ώσπου να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με σύρμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, το ξύσμα, το καρότο και την ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το καλάθι και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα εσπεριδοειδών. tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr