Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το απόλυτο Carrot cake ταψιού ! Εύκολο και πεντανόστιμο, χωρίς βούτυρο - Το κρεμώδες frosting το απογειώνει !

Θα σας αφήσει άφωνους!

Υλικά

  • 400 γρ. καρότα, τριμμένα

  • αυγά, μεσαία

  • 150 γρ. ηλιέλαιο

  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη

  • βανιλίνη

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το ταψί

  • 1 πρέζα αλάτι

  • βούτυρο, για το ταψί

Για το frosting

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 400 γρ. τυρί κρέμα

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. καρύδια

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρότα και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25x32 εκ. 

  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το frosting 

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  • Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε από πάνω.

  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr