Γιάννης Λουκάκος: Ετοιμάστε εύκολα, γρήγορα & πετυχημένα ένα σπιτικό ασιατικό πιάτο με κοτόπουλο γλυκόξινο - Θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια !

Εντελώς λαχταριστό!

Υλικά

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρό καρέ
  • 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 70 γρ. ξύδι
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 70 γρ. κομπόστα ανανάς 
  • 350 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα 
  • 25 γρ. κορνφλάουρ
  • 100 γρ. νερό   
  • 12 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τηγανητό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • κορνφλάουρ
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα και το τελείωμα

  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το ξύδι και την κέτσαπ και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και την κομπόστα ανανά και πήζουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ που έχουμε αραιώσει στα 100 γρ. νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο, τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για το τηγάνισμα του κοτόπουλου

  • Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Περνάμε το κοτόπουλο από το αυγό, μετά από το κορνφλάουρ και μετά λαδώνουμε καλά με αρκετό ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε όταν τηγανίζεται το κοτόπουλο το λάδι να έρχεται μέχρι τη μέση του ύψους του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr