Μοντέλο έχασε τα πόδια του από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ – Τι είναι; - Δίνει δύναμη σε όλες τις γυναίκες & εξηγεί τι πρέπει να προσέχουν (φωτό)

Η  Lauren Wasser είναι μία δυναμική γυναίκα που δεν το βάζει κάτω!

Η Lauren Wasser, μοντέλο από το Λος Άντζελες μιλά για την περιπέτεια υγείας που την άφησε χωρίς πόδια.

Η 36χρονη γυναίκα υπέστη Συνδρόμο Τοξικού Σοκ και κατέρριψε τον μύθο ότι αυτός προκαλείται μόνος από την παραμονή των ταμπόν για περισσότερες από οκτώ ώρες μέσα στο σώμα μας.

Είπε ότι η ασθένεια μπορεί να συμβεί ακόμη και σε όσους τα χρησιμοποιούν σωστά.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι, αλλά κανείς δεν είναι εκτός ορίων, το TSS μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή», είπε μιλώντας με την Brittany Hockley και τη Laura Byrne στο podcast τους Life Uncut.

Η Lauren ισχυρίστηκε ότι πολλά ταμπόν στην αγορά είναι «γεμάτα με διοξίνη χλωρίνης, χλώριο» και τα προϊόντα που επισημαίνονται ως 100% βαμβάκι «ψεκάζονται με φυτοφάρμακα».

«Το βάζουμε μέσα μας σε μια τόσο λεπτή στιγμή και δημιουργεί μια τέλεια καταιγίδα. Χρειάζεται μία από αυτές τις τοξίνες για να μπει μέσα στο σώμα και να αρχίσει να λειτουργεί σαν γρίπη και να χαλάει τα όργανά σας. Είναι επικίνδυνο, θανατηφόρο», είπε.

«Είναι στόχος και αποστολή της ζωής μου να βεβαιωθώ ότι όχι μόνο υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες εκεί έξω, αλλά και οι γυναίκες κάνουν αυτές τις συζητήσεις μεταξύ τους, δημιουργούν διάλογο και τεστάρουν τις γνώσεις τους, γιατί η γνώση είναι το κλειδί», πρόσθεσε.

Πως έμεινε χωρίς πόδια το 36χρονο μοντέλο;

Η Lauren ισχυρίζεται ότι άλλαζε ταμπόν τακτικά, κάθε 4 ώρες κατά τη διάρκεια του κύκλου της το 2012, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη και είχε υψηλό πυρετό. 

Η μητέρα της τηλεφώνησε σε κέντρο κοινωνικής πρόνοιας, αφού δεν είχε νέα της για λίγες ώρες.

Οι αρχές που στάλθηκαν σπίτι της για να δουν ότι όλα είναι εντάξει, διαπίστωσανότι ήταν άρρωστη, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Η Lauren βρέθηκε μπρούμυτα στο διαμέρισμά της λίγες ώρες αργότερα, μόλις 10 λεπτά μακριά από τον θάνατο.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπέστη δύο καρδιακές προσβολές και τέθηκε σε ιατρικό κώμα, καθώς τα όργανά της παρουσίαζαν βλάβη.

«Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί αυτή η νεαρή, υγιής 24χρονη κοπέλα πέθαινε πέθαινε μπροστά τους», είπε. Ένας λοιμωξιολόγος διέταξε το προσωπικό να ελέγξει εάν είχε ταμπόν και αφού έγινε μια εξέταση, διαγνώστηκε με TSS.

Το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ είναι μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή βακτηριακή λοίμωξη. Συνήθως διαγιγνώσκεται λάθος επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με άλλες πιο κοινές ασθένειες.

Ενώ η ζωή της σώθηκε, η ζημιά στα άκρα της από τη γάγγραινα ήταν ανεπανόρθωτη και οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι κάτω από το γόνατο καθώς και μερικά δάχτυλα και ένα τμήμα της φτέρνας της στο αριστερό της πόδι.

Οι γιατροί αρχικά διέσωσαν το αριστερό της πόδι, αλλά της προκάλεσε τόσο πόνο στα 6 χρόνια που ακολούθησαν, που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να το ακρωτηριάσουν, λίγο πριν κλείσει τα 30.

Η Lauren θέλει οι γυναίκες και τα άτομα που έχουν έμμηνο ρύση να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν και να ενημερώνονται πλήρως για τα προϊόντα περιόδου που θέλουν να χρησιμοποιούν.

«Δεν είμαι εδώ για να πω τι πρέπει να κάνει κάποιος, αλλά θα πω ότι έχω ακούσει για γυναίκες που παθαίνουν TSS από κύπελλα εμμήνου ρύσεως και τα άλλα», είπε.

«Δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά που να είναι 100% ασφαλές, και γι' αυτό παλεύω».

«Αν είστε άρρωστοι μη χρησιμοποιείτε ταμπόν. Το σώμα σας δεν μπορεί να καταπολεμήσει δύο πράγματα ταυτόχρονα, επειδή το σώμα ήδη καταπολεμά οποιαδήποτε ασθένεια, είτε είναι γρίπη είτε οτιδήποτε άλλο, τότε βάζετε κάτι στο σώμα σας που είναι εξαιρετικά τοξικό».

Τι είναι το σύνδρομο τοξικού σοκ;
Το σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή ιατρική πάθηση η οποία προκαλείται λόγω βακτηριακής μόλυνσης. Προκαλείται όταν το βακτήριο Staphylococcus aureus εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και παράγει τοξίνες.

Παρόλο που το σύνδρομο τοξικού σοκ έχει συσχετιστεί με την χρήση υπεραπορροφητικών ταμπόν από γυναίκες στον εμμηνορροϊκό κύκλο, η πάθηση αυτή μπορεί να επηρεάσει άνδρες, παιδιά και άτομα όλων των ηλικιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ