Υπόθεση Μέρι Τζέκινς: Η τότε 25χρονη εξαφανίστηκε αιφνίδια το 1968 – Η οικογένεια της έμαθε όλη την αλήθεια φέτος (φωτό & βίντεο)

Οικοδόμοι εντόπισαν θαμμένο σε μικρό βάθος παραλίας το άψυχο σώμα μίας γυναίκας...

Πίσω στο μακρινό 1968, εξαφανίστηκε η 25χρονη Μέρι Τζένκινς από το σπίτι της στο Γουίντσεστερ των ΗΠΑ.

Η 25χρονη Αμερικάνα ήταν παντρεμένη και τότε είχε έναν γιό 2 ετών, ενώ είχε χάσει μια κόρη έξι μηνών από πνευμονία.

Όσο ο άνδρας της δούλευε και η αδερφή της πρόσεχε τον μοναχογιό της, η Μέρι εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της.

Η οικογένειά της την έψαχνε ασταμάτητα χωρίς να  καταφέρει να την βρει ή να επικοινωνήσει μαζί της.

Άγνωστο το τι της είχε συμβεί, αν και υπήρχε μία εικασία, ότι η Μέρι έφυγε με τον πρώην σύζυγο μιας άλλης αδερφής της.

Στα τέλη του περασμένου έτους, σε μία παραλία κοντά στον Άγιο Αυγουστίνο οικοδόμοι εντόπισαν θαμμένο σε μικρό βάθος το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Τότε, ο ανακριτής ανθρωποκτονιών στη Φλόριντα επικοινώνησε με τα μέλη της οικογένειας της για να λάβει δείγμα DNA ώστε να δουν αν πρόκειται για εκείνη. Ο ερευνητής πήρε δείγματα DNA από μέλη της οικογένειας και τον Ιανουάριο επιβεβαιώθηκε ότι, σχεδόν 56 χρόνια μετά την εξαφάνισή της, η Τζένκινς είχε βρεθή νεκρή.

Ένας ιατροδικαστής έκρινε τον θάνατό της ως ανθρωποκτονία το 1985, αν και δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου επειδή το σώμα της είχε αποσυντεθεί. 

Η οικογένεια της Τζένκινς συχνά αναρωτιόταν αν ήταν ακόμα ζωντανή, με την εξαφάνισή της  να αποτελεί τακτικό θέμα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Το 1981, ο άντρας με τον οποίο πιθανόν να είχε φύγει από το Γουίντσεστερ, συνελήφθη για τη δολοφονία συγκατοίκου του στη Τζόρτζια και αργότερα καταδικάστηκε σε θάνατο. Οι αρχές τώρα αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει εκείνος.

 «Νόμιζα ότι ήταν ακόμα ζωντανή», είπε η μικρότερη αδερφή της Πατ, της οποίας το DNA χρησιμοποιήθηκε για να δουν αν ταιριάζει με το γενετικό δείγμα που πάρθηκε από το σώμα στη Φλόριντα. «Ήταν μια έκπληξη», είπε όταν έμαθε τη μοίρα της αδερφής της. «Αυτός είναι ένας απαίσιος τρόπος να πεθάνεις». Ως έφηβη, η Πατ έκανε babysitting στο μικρό παιδί της αδερφής της, τον μικρό Νόρμαν, όπως έκανε την ημέρα που εξαφανίστηκε η Μέρι. 

Ο Νόρμαν Τζένκινς, γιος της Μέρι, είναι σήμερα 58 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ