Euroleague: O Παναθηναϊκός «έσκισε» την Φενέρ Μπαχτσέ – Οι «Πράσινοι» για πρώτη φορά σε τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (φωτό)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά η «Βασίλισσα Ρεάλ» ήταν ασταμάτητη!

Πανικός χθες στο Βερολίνο, καθώς δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκαν για το final four της Euroleague στο μπάσκετ. 

Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε ενώ ο Ολυμπιακός πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημα και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Final Four. 

Έτσι στον μεγάλο τελικό της Euroleague, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τη περυσινή τροπαιούχο, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 26 Μαΐου στις 21:00.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε δεκατρία χρόνια για να αγωνιστεί ξανά σε τελικό της EuroLeague! 

6231563

Μπορεί στις αρχές της σεζόν να φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το «τριφύλλι» κατάφερε να επιστρέψει ολοκληρωτικά στην ευρωπαϊκή ελίτ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεπέρασε το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό, στο Βερολίνο και την Κυριακή θα διεκδικήσει την έβδομη κούπα της ιστορίας του! Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε τελικό το 2011, όταν και έβαλαν το έκτο αστέρι στη συλλογή τους.

Αυτός ο τελικός είναι ιστορικός για παραπάνω από έναν λόγους. Οι «Πράσινοι» αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά σε τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης. 

6231571

Αν οι Ισπανοί καταφέρουν και νικήσουν το βράδυ της Κυριακής, τότε θα έχουν καταφέρει να σπάσουν δύο παραδόσεις. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό Euroleague, ενώ η Ρεάλ μπορεί να γίνει η παρθενική ομάδα που τερμάτισε πρώτη σε αυτό το format της διοργάνωσης και κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

6231583

Πάλεψε ο Ολυμπιακός, αλλά η Ρεάλ ήταν ασταμάτητη 

6231924

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην καλύτερη φετινή ομάδα της Euroleague, όμως άργησε να μπει στο παρκέ για ένα ημίχρονο αφήνοντας τους παίκτες της Ρεάλ να πάρουν μια διαφορά που δύσκολά θα μπορούσε, ακόμα και με... σκακιστικές κινήσεις, να γυρίσει. 

Φωτογραφίες/(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ