Άκης Πετρετζίκης: Τα πιο λαχταριστά, σοκολατένια ατομικά κέικ με σάλτσα σοκολάτας - Εύκολα & γρήγορα !

Ιδανικά για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

  • 290 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • ασπράδια

  • κρόκους

Για τη σάλτσα

  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

  • 140 γρ. κουβερτούρα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.

  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά ή πορσελάνινα φορμάκια. Tα πορσελάνινα θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα μεταλλικά.)

  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

  • Προσθέτουμε τα 25 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

  • Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά με σύρμα όλο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί καλά.

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στο μίξερ με το σύρμα και όταν φουσκώσει αρκετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 25 γρ. ζάχαρη.

  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να κάνει κορυφές που να μην πέφτουν αλλά δεν θέλουμε να σφίξει πάρα πολύ γιατί μετά δεν θα μπορεί να ανακατευτεί εύκολα με το άλλο μείγμα.

  • Θυσιάζουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ανακατεύουμε καλά με το μείγμα της σοκολάτας με το σύρμα.

  • Ρίχνουμε σε όλο το παραπάνω μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε όμως να μην την παρα ανακατέψουμε και "πέσει" το μείγμα. 

  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, τα μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

  • Αφαιρούμε και αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Σερβίρουμε τα κέικ ζεστά με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr