Γιάννης Λουκάκος: Το λατρεμένο τορτελίνι τρικολόρε με τυριά & κρέμα μανιταριών - Ένα πεντανόστιμο πιάτο που δε θα μετανιώσετε !

Ώρα για ζυμαρικά!

Υλικά

Για το πιάτο

  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε τέταρτα
  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 250 γρ. MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε
  • 500 γρ. κρέμα μανιταριών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • 50 γρ. πεκορίνο, λεπτοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα μανιταριών

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
  • 15 γρ. σιτάκε αποξηραμένα
  • 70 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια
  • 80 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το πιάτο

  • Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν έντονο καστανό χρώμα περιμετρικά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, κρατάμε τα μισά για την κρέμα μανιταριών και τα άλλα μισά για το πιάτο.

  • Ρίχνουμε τον ζωμό στο τηγάνι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερα απ’ όσα αναγράφεται στο πακέτο.

  • Προσθέτουμε την κρέμα μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια τις μισές ποσότητες από τα τυριά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

  • Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα λεπτοτριμμένα τυριά.
     

Για την κρέμα μανιταριών

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια σοτέ και το τυρί κρέμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει η κρέμα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.

  • Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο ενός μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ, το τυρί κρέμα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές αποτέλεσμα.

  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ