Σπύρος Σούλης: Πάμε να καθαρίσουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού βήμα-βήμα ; Έτσι θα απολαύσετε πραγματικά αυτόν το χώρο απόδρασης !

Οι έξυπνες συμβουλές!

Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος απόδρασης, ένας προσωπικός παράδεισος στον οποίο απολαμβάνουμε τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, το φρέσκο αεράκι και την ηρεμία ενός όμορφου απογεύματος. Ωστόσο, για να διατηρήσουμε αυτή την όαση καθαρή και φιλόξενη, ο καθαρισμός των κάγκελων του μπαλκονιού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συντήρησής του.

Παρακάτω, θα βρείτε έξυπνες συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα κάγκελα του μπαλκονιού σας, διασφαλίζοντας ότι θα λάμπουν πάντα.

Επιλογή των Κατάλληλων Εργαλείων

Πριν ξεκινήσετε, σιγουρευτείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία. Μια μαλακή βούρτσα, ένα σφουγγαράκι, ένας ψεκαστήρας με νερό, ένα γυαλόχαρτο, ήπιο απορρυπαντικό και λευκό ξίδι είναι ό,τι πρέπει για αρχή. Το λευκό ξίδι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων και για την πρόληψη της συσσώρευσης σκουριάς, ειδικά σε μεταλλικά κάγκελα.

Πριν ξεκινήσετε τσεκάρετε αν υπάρχει σκουριά στα κάγκελα. Αν δείτε ότι έχουν σκουριάσει κάντε το εξής:

Βγάλτε τη σκουριά Για να φύγει η σκουριά θα πρέπει να βάψετε τα κάγκελά σας, μια διαδικασία που απαιτεί αρκετή υπομονή αν την κάνετε μόνοι σας. Ξεκινήστε τρίβοντας τις σκουριασμένες επιφάνειες με γυαλόχαρτο (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Τρίψτε μέχρι να φανεί κάτω από τη σκουριά το μέταλλο. Βρέξτε με το λάστιχο (προτιμήστε μια μέρα που ο γείτονας από κάτω θα λείπει ή καλύτερα μια βροχερή μέρα) για να απομακρυνθούν τα σκουριασμένα υπολείμματα και αφήστε τα κάγκελα να στεγνώσουν.

Βάψτε Χρησιμοποιήστε αστάρι για να μονώσετε την επιφάνεια και να μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοσθεί καλύτερα η μπογιά. Χρησιμοποιήστε μπογιά διαρκείας για μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Αφήστε να στεγνώσουν καλά.

Πώς να καθαρίσετε Βήμα-προς-Βήμα

Αφαιρέστε τη Σκόνη και τα Σκουπιδάκια: Ξεκινήστε αφαιρώντας τη σκόνη και τα σκουπιδάκια με μια μαλακή βούρτσα ή με την ηλεκτρική σας σκούπα, εάν αυτό είναι εφικτό. Κάνοντας μια καλή αρχή το καθάρισμα θα γίνει για εσάς παιχνιδάκι.

Ψεκάστε με Νερό και Απορρυπαντικό: Αναμίξτε λίγο ήπιο απορρυπαντικό με νερό στον ψεκαστήρα και ψεκάστε τα κάγκελα. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για λίγα λεπτά πριν προχωρήσετε στο τρίψιμο.

Τρίψτε Επιμελώς: Με τη χρήση ενός μαλακού σφουγγαριού ή βούρτσας, τρίψτε επιμελώς τα κάγκελα. Για τις πιο δύσκολες βρωμιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι.

Ξεπλύνετε με Καθαρό Νερό: Ξεπλύνετε τα κάγκελα με άφθονο καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του απορρυπαντικού και του ξυδιού.

Στεγνώστε με Καθαρή Πετσέτα: Τελειώστε το καθάρισμα σκουπίζοντας τα κάγκελα με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα για να αποφύγετε τις κηλίδες νερού.

Έξυπνες Ιδέες για Ευκολότερο Καθάρισμα

Προληπτική Φροντίδα: Καθαρίστε τακτικά τα κάγκελα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς και να διατηρήσετε τη λάμψη τους με το πέρασμα του χρόνου.

Χρήση Προστατευτικού Σπρέι: Εφαρμόστε ένα στρώμα προστατευτικού σπρέι μετά τον καθαρισμό για να προστατεύσετε τα κάγκελα από τη σκουριά και να διευκολύνετε τον επόμενο καθαρισμό.

Tip Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, τα κάγκελα σκουριάζουν λόγω επαφής του μετάλλου τους με νερό. Καλύψτε με πλαστικές επιφάνειες τα κάγκελα κάθε φορά που βρέχει. Έτσι θα αποφύγετε το τακτικό βάψιμό τους.

Tip Αν το μπαλκόνι σας βρίσκεται κοντά σε θάλασσα τότε μπορείτε να περάσετε ακόμα ένα στρώμα υδρόφοβης διαφανούς ακρυλικής ρητίνης, που θα βοηθήσει ώστε να απωθείται η υγρασία λόγω θάλασσας ή λόγω βροχής.

*Καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ώστε να σας συστήσει τον καλύτερο τρόπο συντήρησης για το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα κάγκελά σας.

Με την εφαρμογή αυτών των απλών αλλά αποτελεσματικών συμβουλών, θα διατηρήσετε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας σε άριστη κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσετε την ομορφιά και την άνεση του προσωπικού σας εξωτερικού χώρου.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Τα tips για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα την τέντα σας - Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης στη βεράντα σας !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ