Βασιλιάς Κάρολος: Κυκλοφόρησαν τα χαρτονομίσματα στα οποία απεικονίζεται ο μονάρχης – Δείτε φωτογραφίες

Αντικατέστησαν αυτά στα οποία απεικονίζεται το πορτρέτο τη Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Tα χαρτονομίσματα, στα οποία εικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ', θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους στα πορτοφόλια των Βρετανών, αντικαθιστώντας σταδιακά αυτά που φέρουν το πορτρέτο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β'.

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου θα υπάρχει στα νέα τραπεζογραμμάτια των 5, 10, 20 και 50 λιρών Αγγλίας, τα οποία θα παραμείνουν κατά τα άλλα ίδια με τα σημερινά χαρτονομίσματα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της χθες, Τρίτη, η Τράπεζα της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Βασιλιάς Κάρολος σε έκτακτη εμφάνιση: Δεν παίρνει τα μάτια του από μία πολύ εντυπωσιακή νεαρή – Η «παιχνιδιάρικη» συζήτηση τους (φωτό & βίντεο)

Αυτά τα νέα τραπεζογραμμάτια από πολυμερές -τα οποία αντικατέστησαν σταδιακά από το 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τραπεζογραμμάτια από χαρτί- θα κυκλοφορούν δίπλα σε αυτά στα οποία απεικονίζεται το πορτρέτο τη βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Θα τυπώνονται λίγο-λίγο για να «αντικαθιστούν αυτά που είναι φθαρμένα και να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος» της αλλαγής μονάρχη.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη τιμή για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ο βασιλιάς Κάρολος τον έχρησε πρέσβη του ιδρύματος του - Οι 2 μαζί στην εξοχή (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ