Η αμήχανη στιγμή της Μπριζίτ Μακρόν - Δείτε πως η Βασίλισσα Καμίλα τραβάει το χέρι της - Το έσωσε ο Κάρολος με χειροφίλημα

Απαγορεύεται να ακουμπήσεις τη Βασίλισσα σύμφωνα με το πρωτόκολλο

Στη Νορμανδία βρίσκονται οι παγκόσμιοι ηγέτες για τις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ έφθασαν νωρίς το πρωί και ακολούθησαν ο βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα και ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με την σύζυγό του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγό του Μπριζίτ βρίσκονται εκεί υποδεχόμενοι τους προσκεκλημένους τους. Εκεί βρίσκονται επίσης ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και ο Σαρλ Μισέλ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στο Βρετανικό Μνημείο Νορμανδίας στη γαλλική κωμόπολη Ver-sur-Mer.

Ωστόσο, δεν έλειψε και μία αμήχανη στιγμή ανάμεσα στην πρώτη Κυρία της Γαλλίας και της Βασίλισσας Καμίλα.

Μετά την κατάθεση των λουλουδιών τους, οι δύο κυρίες οπισθοχώρησαν και τότε η Μπριζίτ άπλωσε το χέρι της στη Βασίλισσα, αλλά η Καμίλα φαινόταν κάπως απρόθυμη να προσφέρει το δικό της.

Αφού φάνηκε να σφίγγει ελαφρά το χέρι του βασιλιά, η κυρία Μακρόν το άφησε κάτω και οι δυο τους στάθηκαν δίπλα-δίπλα μπροστά στο μνημείο.

Αν και η χειρονομία της ήταν αναμφίβολα καλοπροαίρετη, η επαφή με μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ένα ακανθώδες ζήτημα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας, δεν υπάρχουν «υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς» όταν συναντάτε τη Βασίλισσα ή ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, αλλά υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ότι δεν πρέπει να υπερβείτε τη χειραψία.

Την κατάσταση, "έσωσε" ο Βασιλιάς Κάρολος όταν χειροφίλησε την Μπριζίτ Μακρόν και αμέσως προχώρησαν όλοι παρακάτω.

instagram @from.birkhall.with.love

Διαβάστε περισσότερα για την D-Day: Live οι εκδηλώσεις για την D-Day - Παρόντες ο Βασιλιάς Κάρολος, Βασίλισσα Καμίλα, Εμανουέλ Μακρόν, Τζο Μπάιντεν (φωτό-βίντεο)

D-Day: 80 χρόνια από την απόβαση που απελευθέρωσε την Ευρώπη - 156.000 στρατιώτες στις ακτές της Νορμανδίας - Το σχέδιο μάχης (βίντεο)

D-Day: Συγκινημένοι ο Βασιλιάς Κάρολος με την Βασίλισσα Καμίλα - Δάκρυσαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων (φωτό-βίντεο)

D-Day: Συγκινημένοι ο Βασιλιάς Κάρολος με την Βασίλισσα Καμίλα - Δάκρυσαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ