10 απλοί τρόποι για να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας - Μικρές & οικονομικές αλλαγές που θα δώσουν άλλον "αέρα" στο χώρο σας!

Μία ανανέωση το καλοκαίρι πάντα είναι απαραίτητη

Μπορεί η κουζίνα που έχετε να μην είναι ακριβώς αυτή που ονειρεύεστε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείτε μόνο στα βασικά.

Υπάρχουν 10 απλοί τρόποι που αν και δεν θα σας κοστίσουν πολλά χρήματα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν καταπληκτικό χώρο που θα απολαμβάνετε κάθε μέρα.

Δείτε παρακάτω όλα όσα μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Παίξτε με τον φωτισμό Αν ο φωτισμός της κουζίνας σας είναι πολύ χαμηλός, τότε ήρθε η στιγμή να τον αλλάξετε. Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να αλλάξετε τον φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια για να κάνετε πιο πολυδιάστατο τον χώρο ανανεώνοντας πλήρως την όψη της.

Ανανεώστε τα ταπέτα των ραφιών και των συρταριών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε το αντιολισθητικό ταπέτο στα ράφια της κουζίνας σας; Μπείτε στη διαδικασία να τα αλλάξετε. Θα αναγκαστείτε να βγάλετε τα αντικείμενα (και να τα ξαναβάλετε οργανωμένα) και μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα ή ένα σχέδιο που θα δίνει μια εντελώς νέα αίσθηση.

Στρώστε ένα χαλάκι. Θα δώσει νέο χρώμα, νέα υφή και είναι αρκετό για να ανανεώσει τον χώρο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Αλλάξτε την μπαταρία στον νεροχύτη. Είναι ένας πολύ απλός και άμεσος τρόπος για να αλλάξετε την όψη της κουζίνας σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλά στιλ στην αγορά και σε διάφορες τιμές. Διαλέξτε κάτι που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες - δεν χρειάζεται να είναι ακριβή για να είναι λειτουργική και όμορφη!

Ανανεώστε τα χερούλια.  Πάρτε καινούργια, διαφορετικά από αυτά που έχετε σήμερα. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο. Θα κάνουν τα ντουλάπια σας να φαίνονται τελείως διαφορετικά και θα δώσουν ένα πιο προσωπικό ύφος στον χώρο σας.

Προσθέστε βαγονέτα ή οργανώστε τα συρτάρια σας. Τα βαγονέτα είναι πολύ πρακτικά και θα αλλάξουν την αίσθηση που έχετε για την κουζίνα σας. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε νέο εξοπλισμό, μπορείτε να οργανώσετε τα ήδη υπάρχοντα συρτάρια σας χρησιμοποιώντας οργανωτές.

Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο με ραφιέρες. Οι ραφιέρες και τα καλάθια θα προσθέσουν αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα σας και θα σίγουρα θα συμβάλλουν και στην οπτική ανανέωση του χώρου (και θα έχετε και πιο τακτοποιημένη κουζίνα αφού το κάθε πράγμα θα έχει πλέον τη θέση του).

Πάρτε μια όμορφη πιατοθήκη. Αν έχετε χρόνια την πιατοθήκη σας, πιθανώς την έχετε συνηθίσει και δεν της δίνετε σημασία και νομίζετε πως εξυπηρετεί μόνο πρακτικούς σκοπούς. Αλλάξτε τη και θα δείτε την κουζίνα σας να αλλάζει κι αυτή!

Καλύψτε τους άσχημους πάγκους. Η αλλαγή των ίδιων των πάγκων δεν είναι μικρή αλλαγή. Για να μην μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, να μια ιδέα: καλύψτε τον πάγκο με ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Είναι πρακτικό και είναι και όμορφο!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ