Κυριάκος Μητσοτάκης: 11+1 φωτό από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαλλία

Βρέθηκε στη Νορμανδία ενόψει του εορτασμού για την 80η επέτειο της D-Day

Tα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας όπου ναυπηγούνται οι τρεις «ελληνικές» φρεγάτες Belharra επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια.

Βάσει του προγράμματος ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και μάλιστα αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ είδε από κοντά και τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΦΟΡΜΙΩΝ». Αυτές αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντήσει στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία της Naval και επιτηρούν τη διαδικασία.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία και ανήρτησε το σχετικό βίντεο στο twitter.

Image

Image

Image

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός μετέβη στη Νορμανδία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη εκδήλωση για την 80ή επέτειο της D-Day.

Πηγή φωτογραφιών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΠΑΠΑΜΗΤΣΙΟΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ