Ψάχνετε προορισμό να αποδράσετε Αγίου Πνεύματος ; Το πανέμορφο Ναύπλιο σας περιμένει για ένα μοναδικό τριήμερο !

Λατρεμένο Ναύπλιο!

3 μέρες με πούλμαν σε Ναύπλιο - Παλαμήδι- Μονή Λουκούς - Άστρος - Λεωνίδιο - Τολό - Επίδαυρος. Διαμονή στο πολυτελές ΑΜΑLIA HOTEL NAUPLIA 4* στο Ναύπλιο με πρόγευμα  και δείπνο από πλούσια μπουφέ  καθημερινά.

Ένα ταξίδι με την κοσμοπολίτικη αύρα Manessis, στο Ναύπλιο την πρώτη ιστορική πρωτεύουσα της χώρας με τα εμβληματικά φράγκικα, ενετικά και τούρκικα κτίρια που κουβαλάνε μέσα τους την ιστορία.

Σήμερα είναι η πρωτεύουσα των ρομαντικών, με τα καταστήματα ευρωπαϊκού αέρα και τα πολυσύχναστα δρομάκια. Περπατήστε στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος, φωτογραφηθείτε, γευθείτε παγωτά, μελωμένους λουκουμάδες και άλλες εκπλήξεις στα κομψά ζαχαροπλαστεία.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΑΜΗΔΙ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Αναχώρηση από Αθήνα στις 8:30 και επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Θα αρχίσουμε από το Παλαμήδι για τις πανοραμικές μας φωτογραφίες και μετά θα περιπλανηθούμε σε αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα από φράγκικα, ενετικά και τούρκικα κτίρια του κέντρου. Θα θαυμάσουμε το αναστηλωμένο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό), το Αρχαιολογικό Μουσείο, απέναντι το Θέατρο Τριανόν, τις εκκλησίες του Αγ. Σπυρίδωνα και του Αγ. Γεωργίου, το Δημαρχείο και άλλες ομορφιές της πόλης που μας περιμένουν. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν με καραβάκι το φρούριο Μπούρτζι Ναυπλίου από την παραλία (έξοδα ατομικά – καιρού επιτρέποντος). Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Άφιξη και εγκατάσταση στο κεντρικό Amalia Nafplio 4*, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΟΥΚΟΥΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΡΟΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιστορική Μονή Λουκούς του 12ου αιώνα, το σπουδαιότερο μοναστήρι της Κυνουρίας και ένα από τα πιο σημαντικά της Αρκαδίας. Ο περίφημος σοφιστής ο Ηρώδης ο Αττικός ανήγειρε δίπλα στο χώρο της μονής την περίφημη έπαυλη του η οποία αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια. Μετά το προσκύνημα μας, κατευθυνόμαστε στο πανέμορφο παράλιο Άστρος Κυνουρίας, με τον χαρακτηριστικό πετρόκτιστο φάρο που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1893, για να απολαύσουμε τον καφέ μας αγναντεύοντας το επιβλητικό κάστρο Castello della Estella δηλαδή Κάστρο του Αστεριού, λόγω του αστεροειδούς σχήματος της χερσονήσου στην οποία είχε χτιστεί. 

Συνεχίζουμε μέσω μίας καταπληκτικής διαδρομής που θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις μοναδικές παραλίες του Νομού Αρκαδίας με τις δαντελωτές ακτές και τα κρυστάλλινα νερά. Άφιξη στο πανέμορφο Λεωνίδιο, όπου έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός με σπουδαία αρχοντικά. Περίπατος γνωριμίας στο χωριό και αργότερα θα βρεθούμε στο επίνειο του Λεωνιδίου, στην παραλία Πλάκα για να απολαύσουμε το μπάνιο και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

Δείτε ακόμη:Αγίου Πνεύματος στα διαμάντια της Βαλτικής: 8 υπέροχες μέρες σε Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία - Επισκεφθείτε τη μητρόπολη, τη λουτρόπολη, ξακουστά παλάτια & κάστρα !

3η ΜΕΡΑ
ΤΟΛΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το κοσμοπολιτικό Τολό. Χτισμένo σχεδόν πάνω στην παραλία έχει αντίκρυ του τρία πανέμορφα νησάκια. Το Κορωνήσι, τη Ρόμβη και το Δασκαλιό. Συνεχίζουμε για την  ενδοχώρα της Επιδαύρου, σε μία περιοχή με ήπιο κλίμα και άφθονα πηγαία ιαματικά νερά. Εκεί βρισκόταν το Ασκληπιείο, η έδρα του θεού ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Ήταν το κύριο ιερό της μικρής παραθαλάσσιας πόλης της Επιδαύρου, αλλά η φήμη του και η αναγνώριση της σημασίας του γρήγορα ξεπέρασαν τα όρια της Αργολίδας και θεωρήθηκε από όλους τους Έλληνες ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιατρική. Περισσότερα από διακόσια ιαματικά κέντρα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θεωρούνταν ιδρύματά του. Τα μνημεία του αποτελούν σήμερα όχι μόνο παγκοσμίου φήμης αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, αλλά και εξαιρετική μαρτυρία για την άσκηση της ιατρικής στην αρχαιότητα. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου(έξοδα ατομικά) και αργότερα θα βρεθούμε στην παραλία της αρχαίας Επιδαύρου για μπάνιο και γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ