Μας άφησε άφωνους ο Μίλτος Τεντόγλου: Κατάρα, δύο φορές 8,65μ., δεν γίνονται αυτά - Πιστεύω σε καλύτερο αγώνα στους Ολυμπιακούς! - 3ο χρυσό Ευρωπαϊκό (βίντεο όλα τα άλματα)

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου. κέρδισε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό με απίστευτο άλμα 8.56μ. το οποίο έκανε δύο φορές, ένα μόλις εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ

Ότι και να πει κάποιος για τον Μίλτο Τεντόγλου είναι λίγο. Χθες βράδυ χάρισε στην Ελλάδα ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού με σειρά εκπληκτικών αλμάτων που οι αντίπαλοί του δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Ο Τεντόγλου έκανε δύο φορές 8.65, χάνοντας για ένα εκατοστό το πανελλήνιο ρεκόρ (8.66), ενώ έκανε ατομικό ρεκόρ και καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε πως προσπάθησε για το πανελλήνιο ξεκαθαρίζοντας πως… δεν γίνονται αυτά, ενώ επισήμανε ότι βελτιώθηκε σήμερα και το χάρηκε.

«Ρισπέκτ. Να ζητήσω συγγνώμη, είμαι χάλια, είμαι κουρασμένος. Ήταν ωραίος αγώνας. Προσπάθησα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, έκανα δυο φορές 8,65 μέτρα, κατάρα, δεν γίνονται αυτά!

Βοήθησε το κλίμα εδώ και ο διάδρομος ήταν σε καλή κατάσταση. Είμαι πιο καλός σε σκληρά στάδια με αυτή την επιφάνεια. Είναι φανταστικό ταρτάν. Έκανα καλό αγώνα σίγουρα, και οι αντίπαλοί μου επίσης. Και ο Ιταλός ο Φουρλάνι ήταν τρομερός.

Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Το είχα πει από τα ημιτελικά ότι όλοι είμαστε «κτήνη» εδώ στον τελικό, και ο Τσέχος που είναι 8 μέτρα και ο Πορτογάλος είναι καλός. Ήταν φανταστική η 12άδα, μπράβο.

Το 8,86 είναι πολύ μακριά αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Το θέμα είναι αν θες να κάνεις 8,80 να πας για 8,90. Θα πρέπει να πάω για 9 μέτρα για να τα καταφέρω. Βελτιώθηκα σήμερα και το χαίρομαι.

Το ευχαριστήθηκα πιο πολύ από όλα τα παιχνίδια και για την επίδοση φυσικά. Είμαι χαρούμενος για όσα έχω κάνει!

Μεγαλύτερος στόχος από όλους είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πιστεύω σε έναν καλύτερο αγώνα γιατί θα είναι φανταστικά και ξέρω ότι θα είμαι καλά».


 

Δείτε τα άλματα του Μίλτου

6ο άλμα


5ο άλμα


4ο άλμα


3ο άλμα


2ο άλμα


1ο άλμα


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ