Νόνικα Γαληνέα: Θα γινόταν 86, η αρχόντισσα του ελληνικού θεάτρου - Ο γάμος με τον γιατρό Νίκο Μουτούση, οι 3 κόρες & ο μεγάλος έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη (φωτό)

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια...

Μία από τις πιο ευγενικές μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Νόνικα Γαληνέα, πέθανε πέρυσι, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 85 της χρόνια. 

Είχε χαρακτηριστεί ως η «μεγάλη κυρία του θεάτρου», το οποίο υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως μεταφράστρια ή θιασάρχης.

Image

Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε το 1963 μετά από επιτυχημένες εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη της παράσταση ήταν με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, στην οποία συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.ά.

Image

Είχε τιμηθεί για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο το 2006 με το βραβείο «Κυβέλη», ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που ερμήνευσε στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου στην αγγλική γλώσσα και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Image

twitter

Διαβάστε ακόμα: Νόνικα Γαληνέα η μεγάλη πρωταγωνίστρια και ωραία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου σε σπάνιες φωτογραφίες

Οι 2 γάμοι και τα 3 παιδιά

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, νευρολόγο, με τον οποίο έζησαν στο Παρίσι για πέντε χρόνια. 

Με τον ιατρό Νίκο Μουτούση έκαναν τρεις κόρες, την ηθοποιό Αριέττα και τις Μαρία-Αμαλία, Αλεξία. 

Το ζευγάρι χώρισε και έπειτα από κάποιον καιρό η μεγάλη ηθοποιός τα έφτιαξε με τον επίσης σταρ του κινηματογράφου, Αλέκο Αλεξανδράκη.

Image

twitter

Με τον μεγάλο πρωταγωνιστή Αλέκο Αλεξανδράκη θα ζήσουν μαζί για 21 χρόνια, μέχρι το 1990, καθώς μετά χώρισαν.

Διαβάστε ακόμα: Σπανιότατη vintage pic: Η μελαχρινή Αλίκη Βουγιουκλάκη σε δεξίωση με το ζευγάρι Νόνικα Γαληνέα & Αλέκο Αλεξανδράκη - Μαζί τους η Μαριάννα Λάτση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ