Φλόριντα: Καρχαρίες επιτέθηκαν σε 3 κολυμβητές – Μία 45χρονη έχασε το χέρι της (βίντεο)

Με μωβ σημαίες προειδοποιούν για επικίνδυνη θαλάσσια ζωή.

Οι επισκέπτες των παραλιών στον Κόλπο της Φλόριντα πρέπει πλέον να είναι πιο προσεκτικοί, καθώς τρεις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση από καρχαρία. 

Τα θύματα ήταν μία 45χρονη και δύο 15χρονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μια γυναίκα λέγεται ότι έχει ακρωτηριαστεί μέρος του χεριού της, μετά το δάγκωμα καρχαρία που σημειώθηκε την Παρασκευή, στις 13:20 τοπική ώρα, κοντά στην παραλία WaterSound, στην περιοχή South Walton στη βορειοδυτική Φλόριντα.

Σε λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, τέσσερα μίλια πιο ανατολικά, στην παραλία Seacrest, δύο 15χρονα κορίτσια, δέχθηκαν επίθεση την ώρα που βρίσκονταν στη θάλασσα με φίλους. Ένα από τα κορίτσια υπέστη «σοβαρά τραύματα στο άνω πόδι και στο ένα χέρι», ενώ το άλλο είχε ελαφρά τραύματα στο ένα πόδι, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο με καρχαρία να κολυμπά στη Γλυφάδα - Έκπληκτοι όσοι περπατούσαν στη μαρίνα και έβλεπαν το θηλαστικό

Οι αρχές περιπολούν την ακτογραμμή με βάρκες και ορισμένες παραλίες έκλεισαν, αν και άνοιξαν ξανά το Σάββατο με μωβ σημαίες που προειδοποιούν για επικίνδυνη θαλάσσια ζωή.

«Παρακαλώ κολυμπήστε προσεκτικά, σεβαστείτε τον Κόλπο, μείνετε ενυδατωμένοι και προσέχετε τους αγαπημένους σας», δήλωσε η πυροσβεστική της South Walton στο X.

Να σημειωθεί ότι περίπου 70 έως 100 επιθέσεις καρχαρία σημειώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, έχοντας ως αποτέλεσμα περίπου πέντε θανάτους, σύμφωνα με τη τη διεθνή βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα . Η International Shark Attack File (ISAF), είπε, ότι πέρυσι, υπήρξαν 69 απρόκλητα δαγκώματα καρχαρία σε ανθρώπους και 22 προκλητά δαγκώματα παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Τρόμος για λουόμενους στο Αγίοκαμπο Λάρισας: Έτρεχαν να βγουν από το νερό - Καρχαριοειδές έκοβε βόλτες στα ρηχά, δείτε φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ