Γενέθλια για τον Donald Duck: Αγέραστος στα 90 του – Δεν σταματά τις σκανταλιές με τα ανίψια του, Χιούι, Λιούι, Ντιούι – Αθεράπευτα ερωτευμένος με την Daisy (φωτό & βίντεο)

Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1934. 

Έχουμε μεγαλώσει με τον Ντόναλντ Ντακ  και είναι η ώρα να του ευχηθούμε.

Ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϋ γίνεται 90 ετών σήμερα.

Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1934. Ο Ντόναλντ Ντακ σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χιούμερ, ενώ είναι και ο χαρακτήρας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι το 1995).

Ως το 1985 η χαρακτηριστική φωνή του Ντόναλντ ανήκε στον ηθοποιό Κλάρενς Νας. Μετά τον θάνατο του Νας, στη διάσημη πάπια δάνεισε τη φωνή του ο Τόνυ Ανσέλμο.

Ο χαρακτήρας της αγαπημένης μας πάπιας

Ο Ντόναλντ Ντακ είναι μία πάπια που αγαπά την περιπέτεια. Είναι έξυπνος, πονηρός, οξύθυμος, καλόκαρδος, μονίμως άφραγκος, κατά καιρούς τεμπέλης και το πιο άτυχο παπί του κόσμου.

Είναι γιος της Βολκάνα Μακ Ντακ, αδελφής του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ζει μαζί με τα τρία ανίψια του (Χιούι, Λιούι, Ντιούι), των οποίων έχει την κηδεμονία, στη Λιμνούπολη (Duckberg), πόλη της πολιτείας Καλισότα. 

Μένει σε μια μονοκατοικία η οποία ανήκει στο θείο του, Σκρουτζ, ακριβώς δίπλα στο σπίτι του πιο ανυπόφορου εχθρού του, του κυρίου Τζόουνς, με τον οποίο δίνουν ομηρικές μάχες.

Στην ίδια πόλη μένουν και άλλοι χαρακτήρες όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ (ο τσιγκούνης θείος του), ο Φέθρυ Ντακ (ξάδερφος του Ντόναλντ και μεγάλος γκαφατζής), ο Γκαστόνε Γκάντερ (ο εκνευριστικά τυχερός του ξάδερφος που είναι και αντίζηλός του) και η μεγάλη αγάπη του, Νταίζυ Ντακ. 

Image

twitter

Είναι κολλητός του Μίκυ Μάους και του Γκούφυ και συχνά εμφανίζονται στις ίδιες περιπέτειες, τόσο στα κόμικς όσο και στη μικρή και μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ