Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα light ζυμαρικά με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας & μοτσαρέλα - Πεντανόστιμη μακαρονάδα για ένα ελαφρύ γεύμα !

Τέλεια επιλογή!

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

  • κρεμμύδι

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

  • 1-2 κ.σ. μέλι

  • φύλλο δάφνης

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 150 γρ. μοτσαρέλα, light, τριμμένη

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι

  • βασιλικό, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  • Χοντροκόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

  • Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και έπειτα σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μέλι, το φύλλο δάφνης και την ντομάτα κονκασέ, και ανακατεύουμε.

  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι.

  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ.

  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.  

  • Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.

  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.

  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό. 

     

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ