Ο 28χρονος «Ιορδάνης» νίκησε: Ο Jordan Bardella, o ομορφούλης, ακροδεξιούλης οδήγησε τον Εμανουέλ Μακρόν σε εκλογές - Ο προστατευόμενος της Λεπέν & ο σεξουαλικός προσανατολισμός (φωτό-βίντεο)

Έχει δεσμό με την ανιψιά της, καθησυχάζοντας όσους τον έλεγαν gay

Μόλις 28 χρονών, ωραίος νέος με ευφράδεια λόγου κέρδισε την εμπιστοσύνη της μεγάλης αρχηγού των ακροδεξιών της Μαρίν Λεπέν.

Τον λένε Τζορντάν Μπαρντελά (Jordan Bardella) και κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος που οδήγησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Μετά τη συντριβή ο Εμανουέλ Μακρόν πάει σε βουλευτικές εκλογές - Στήνει κάλπες στις 30 Ιουνίου (βίντεο)

Η ήττα που υπέστη το κόμμα του σημερινού προέδρου ήταν τόσο αδιαμφισβήτητη, ώστε ο Μακρόν πήρε την δραματική απόφαση.

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο νεαρός ακροδεξιός ηγέτης με τους 600 χιλιάδες followers στο instagram, τα βίντεο των ομιλιών του να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο views, το στυλ του «φλώρου» όπως λέμε λαϊκά ή του βουτυρομπεμπέ, που όμως ηγήθηκε της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές και έφτασε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 31,5%.


Ευρωβουλευτής και δεξί χέρι της Μαρίν Λε Πεν εδώ και λίγα χρόνια εξελέγη πρόεδρος παμψηφεί τον περασμένο Νοέμβριο του κόμματος και κατέστη ο πρώτος αρχηγός του Εθνικού μετώπου που δεν προέρχεται από την οικογένεια Λεπέν

Ο Τζορντάν Μπαρντελά έλαβε το 85% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές και ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντά του αφού ήδη ασκούσε καθήκοντα πρόεδρο και αντιπροέδρου.

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 στο Drancy, προάστιο του Παρισιού Και έχει καταγωγή και οικογενειακούς δεσμούς με την Ιταλία όπως προδίδει και το όνομα του Τζορντάν Μπαρντελά.

Από τα 17 του έγινε μέλος της Γαλλικής ακροδεξιάς. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, ο νεαρός Μπαρντελά από γραμματέας του κόμματος στο Σεν-Σαιν-Ντενί (2014) έγινε περιφερειακός σύμβουλος (2015).

Από εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου (2017) έφτασε να γίνει διευθυντής της νεολαίας του κόμματος (2018). Το 2019 εξελέγη επικεφαλής της ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και πριν από έναν χρόνο η Μαρίν Λε Πεν τον επέλεξε ως προσωρινό πρόεδρο της Εθνικής Συσπείρωσης.

Ο Μπραντελά σπούδασε γεωγραφία στην Σορβόννη και από το 2016 η Μαρίν Λε Πεν τον προετοίμασε για τον επόμενο αρχηγό. Όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας της ακροδεξιάς στην Γαλλική Βουλή πρόσφατα ο Μπραντελά δεν είναι μόνο προσωπικό στοίχημα της Λε Πεν αλλά εύρημα δικό της το 2016.

"Τον πήρε ένα ακατέργαστο διαμάντι και τώρα λάμπει μόνος του."

Ένα διαμάντι βέβαια με ρατσιστικές και ομοφοβικές ιδέες. Ένας νεαρός που για  τον δικό του προσωπικό σεξουαλικό προσανατολισμό προτίμησε για πολύ καιρό την σιγή έως ότου πιέστηκε τόσο πολύ, λόγω των φημών που τον ήθελαν ομοφυλόφιλο, ώστε παρουσίασε το κορίτσι  του.

Το κορίτσι του δεν είναι άλλο από την κόρη της Marie Caroline αδερφής,  της Μαρίν Λεπέν & του Philippe Olivier, επίσης ευρωβουλευτή και συμβούλου της ισχυράς κυρίας της ακροδεξιάς της Γαλλίας.

Πρόκειται λοιπόν για την Nolwenn Olivier με την οποία διατηρεί δεσμό από το 2020.

Το ζευγάρι κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν εμφανίζεται από κοινού.

Παρά την ταπεινή του καταγωγή ο νεαρός με τις αλγερινές ρίζες του και το γεγονός ότι μεγάλωσε σε HLM, θα λέγαμε δηλαδή εργατικές πολυκατοικίες θαυμάζει από τα 15 του την Μαρίν Λεπέν και στα 16 του μπήκε στο κόμμα.

@jordanbardella

Rien n’est fait. Dimanche, je compte sur vous. Votez 🇫🇷

♬ son original - Jordan Bardella

@jordanbardella

Je suis pour qu’on s’attaque aux trains de vie suspects de types qui ont 20 ans, roulent en Porsche Cayenne et touchent des allocations familiales !

♬ son original - Jordan Bardella

Η άνοδος του υπήρξε ιλιγγιώδης και το μέλλον του  δείχνει να είναι σε συνεχή … πρόοδο  αφού έχει κοντά του μεγάλο μέρος της νεολαίας της Γαλλίας αν κρίνουμε από την μεγάλη απήχηση που έχει στο Tiktok και στο instagram.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ