Σπάνιες vintage pics: Όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος καθάριζε τη βάρκα που "βάφτισε", «Άπονη ζωή» - Ανέκαθεν γοητευτικός & χαμηλών τόνων!

Του την είχε χαρίσει ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Καλημέρα με ακόμη ένα δροσερό vintage στιγμιότυπο!

Μίας και η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα είπαμε να κάνουμε ένα throwback με καλοκαιρινό αέρα.

Στο ασπρόμαυρο ενσταντανέ που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Έλενα Μακρή μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό της στο instagram πρωταγωνιστεί ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Συγκεκριμένα, δείχνει απασχολημένος, καθώς καθαρίζει την εξωλέμβιο βάρκα που του είχε χαρίσει ο Ζάχος Χατζηφωτίου και εκείνος την είχε βαφτίσει "Άπονη ζωή".

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Greek God: Ο Σταύρος Ξαρχάκος καθαρίζει την εξωλέμβιο βάρκα που του είχε χαρίσει ο Ζάχος Χατζηφωτίου και εκείνος την είχε βαφτίσει «Άπονη ζωή».

Δυο σπάνιες φωτογραφίες του βετεράνου φωτορεπόρτερ Τάκη Πανανίδη από το λεύκωμα του «Τα θρυλικά του 60»: «Εχω γεννηθεί στα Εξάρχεια, οι γονείς μου το ίδιο, και το πανεπιστήμιο των Εξαρχείων είναι μεγάλη ιστορία.» είχε αφηγηθεί ο Σταύρος Ξαρχάκος στο «Βήμα».

«Το ντεκόρ έχει αλλάξει, αλλά παραμένει στο DNA αυτής της γειτονιάς η επαναστατική ατμόσφαιρα που γνώρισα όταν ήμουν παιδί και έπαιζα βόλους στους χωματόδρομους.

Διαμορφώθηκα μέσα από τις μυρωδιές, τα βερίκοκα, τις ντομάτες, από ανθρώπους, τη γιαγιά μου που έφτιαχνε μελομακάρονα και τα έδινε και στη γειτονιά.

Διαμορφώθηκα από πάρα πολλά πράγματα. Ως παιδί τα δώρα που έπαιρνα ήταν βιβλία. Διάβασα πολύ Ιούλιο Βερν, Πηνελόπη Δέλτα, «Μικρό Ηρωα» , «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Αυτά πλάθουν τον χαρακτήρα σου.

Και βέβαια, τα παραμύθια της γιαγιάς, που δεν είναι αυτά το θέμα, αλλά οι απορίες σου και ο τρόπος με τον οποίο στις έλυνε η γιαγιά. Αν είχες, βέβαια, μια γιαγιά λίγο προχωρημένη».

Ο Σταύρος Ξαρχάκος (14 Μαρτίου 1939 - ) είναι Έλληνας συνθέτης και μαέστρος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.

Διαβάστε περισσότερα για τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο εδώ: "Νυν και Αεί"- Μια σειρά επεισοδίων με άγνωστες πτυχές της ζωής & το έργου του Σταύρου Ξαρχάκου

Τρυφερές στιγμές για τον Σταύρο Ξαρχάκο & την Ηρώ Σαΐα: Ο έρωτας δεν κρύβεται - Η διαφορά ηλικίας δεν μετρά (φωτό)

Good news: Επαναλειτουργία του Θεάτρου του Λυκαβηττού με μία καθηλωτική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου - Δείτε ποιοι γνωστοί καλλιτέχνες τον συνόδευσαν (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ