Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, οι μετακινήσεις - Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης

Αυτή την ώρα τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς 

Στις 12.00 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. 

Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Η ορκομωσία θα γίνει στις 6.00μμ

Οι τελευταίες πληροφορίες για αλλαγές στα υπουργεία ήθελαν τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, όπως και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Εκτός κυβέρνησης φημολογείται ότι θα βρεθούν, επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Οι μετακινήσεις 

Υπάρχουν και ονόματα που βρίσκονται στη λίστα είτε της αποχώρησης είτε της μετακίνησης σε άλλη θέση, όπως της υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, που ακούγεται ότι αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών με προορισμό είτε το υπουργείο Ενέργειας, είτε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Στη δεύτερη περίπτωση ο Γιώργος Φλωρίδης θα βρεθεί σε άλλο υπουργείο, όπως το Ανάπτυξης, για το οποίο όμως συζητείται και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν μείνει κενό το υπουργείο Εργασίας, δεν αποκλείεται να πάει εκεί ο Χρήστος Σταϊκούρας αν αποφασιστεί να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Ζωηρή συζήτηση υπάρχει για την επαναφορά στην κυβέρνηση βουλευτών με κυβερνητική εμπειρία όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το υπουργείο Μετανάστευσης και ο Κώστας Τσιάρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, έχει συζητηθεί το όνομα του Νότη Μηταράκη με προορισμό το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μεταξύ των στελεχών που πήγαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος θα μπορούσε να ενταχθεί στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς είναι από τους παλαιότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένεται καμία αλλαγή στα πρόσωπα που ήδη βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν προχωράει η ένταξη σε αυτό του Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα αποτελέσει τη δεξαμενή των προσώπων που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα και αναμένονται πολλές αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών με την είσοδο νέων προσώπων. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Κώστας Βλάσσης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Κέλλας και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ