Greek TopWomen Awards 2024 - Life Achievement στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο & chair της Navios Maritime - Με 176 πλοία "λάμπει" στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η Αγγελική Φράγκου είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners L.P. εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από την ίδρυσή της τον Αύγουστο του 2007.

Η Navios Partners είναι πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια πλοίων χύδην φορτίου, με τον στόλο της να αποτελείται από 176 πλοία.

Το πρώτο τρίµηνο του 2024 σημείωσε την ισχυρότερη επίδοση όλων των εποχών .

Από τις πιο σημαντικές  γυναίκες επιχειρηµατίες στον κόσµο, η Αγγελική Φράγκου έχει γράψει τη δική της ιστορία, ταράζοντας ουκ ολίγες φορές τα νερά της ναυτιλίας, όπως και του Χρηµατιστηρίου της Νέας Υόρκης, µε τη συγχώνευση της Navios Maritime Partners µε τη Navios Maritime Acquisition, δηµιουργώντας τη µεγαλύτερη εισηγµένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία.

Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Navios South American Logistics Inc. με δικό της λιμάνι μεταφόρτωσης και αποθήκευσης στην Ουρουγουάη, λιμάνι στην Παραγουάη, στόλο από ρυμουλκά,  φορτηγίδες και δεξαμενόπλοια στην Αργεντινή.

Η Αγγελική σπούδασε  μηχανολόγος μηχανικός στο Farleigh Dickinson University των ΗΠΑ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Από το Πανεπιστήμιο Columbia απέκτησε  Master ως μηχανολόγος μηχανικός.

Η Αγγελική έχει δύο παιδιά και αγαπάει την όπερα.

Πρωτοπόρος της ελληνικής και της παγκόσµιας ναυτιλίας αντιπροσωπεύει τη δύναμη του οράματος, της ανθεκτικότητας και της καινοτομίας στον ανταγωνιστικό κόσμο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Η πορεία της από την αγορά ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού πλοίου μέχρι το τιμόνι μιας παγκόσμιας ναυτιλιακής αυτοκρατορίας αποτελεί παράδειγμα αποφασιστικότητας, στρατηγικής σκέψης και της ικανότητας να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Στο Φωτεινό αυτό  παράδειγμα της γυναικείας δυναμικής στον επιχειρηματικό κόσμο απονέμουμε

Το LIFE ACHIEVEMENT AWARD των Greek Top Women Awards 2024 της ανήκει.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η ανδροκρατούμενη βιομηχανία της ναυτιλίας, η Αγγελική Φράγκου αναδεικνύεται ως μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα, που διακρίνεται όχι μόνο για την επιτυχημένη καριέρα της, αλλά και για τη σπουδαιότητα του ρόλου της ως πρωτοπόρου γυναίκας σε έναν κλάδο όπου οι γυναίκες σπανίως καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή.


Η επιρροή της Αγγελικής Φράγκου στον τομέα της ναυτιλίας εκτείνεται πέρα από την Navios Partners. Ως Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Navios South American Logistics Inc., συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου λιμανιών και μεταφορικών υποδομών στη Νότια Αμερική.
Εκείνη δεν επιδέχεται μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά επίσης συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές. Η θέση της ως Αντιπροέδρου του China Classification Society Mediterranean Committee και το μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων διακεκριμένων εταιρειών όπως το Bureau Veritas και το Nippon Kaiji Kyokai, αποτελούν μόνο μερικά από τα πολλά επαγγελματικά επιτεύγματά της.


Με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το Farleigh Dickinson University, όπου αποφοίτησε με άριστα, και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia, η κα Φράγκου αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και ακαμψίας στην καριέρα της. Μέσα από την επιμονή, την επιδίωξη της αριστείας και τη στρατηγική σκέψη, έχει καταφέρει να διαμορφώσει την Navios Maritime Partners L.P. σε μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον χώρο.


Το πορτρέτο της Αγγελικής Φράγκου αποτυπώνει μια επιχειρηματία με ευρεία εμπειρία και βαθιές γνώσεις στον τομέα της ναυτιλίας. Η σπουδαία της εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την αφοσίωση και τη δέσμευσή της προς την αριστεία, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει χτίσει την επιτυχία της.
Με τη διοίκηση της Navios Maritime Partners L.P., η Α. Φράγκου επέδειξε αντοχή και επιδεξιότητα σε μια απαιτητική αγορά, οδηγώντας την εταιρεία σε συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία. Με στρατηγική σκέψη και αποφασιστικότητα, κατάφερε να διαμορφώσει την Navios Maritime Partners L.P. σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της ναυτιλίας.


Η συμβολή της σε διεθνές επίπεδο είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς η συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές καταδεικνύει την εκτίμηση και τον σεβασμό που της επιδεικνύεται από τη διεθνή κοινότητα στον τομέα της ναυτιλίας.

Συνοψίζοντας, η Αγγελική Φράγκου αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης, επιμονής και επιχειρηματικής επιδεξιότητας. Με την ενεργό της παρουσία στον χώρο της ναυτιλίας, συνεχίζει να επιδεικνύει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αγοράς με επιτυχία και αποφασιστικότητα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ