Vintage pic: Ο ακαταμάχητος γόης Νίκος Κούρκουλος με την Έλλη Λαμπέτη - Η ερωτική χημεία των δύο ηθοποιών δεν κρύβεται

Από τις πρόβες τους για την παράσταση «Οντίν», του 1962

Καλημέρα με ένα τρυφερό throwback!

Στο σημερινό vintage στιγμιότυπο πρωταγωνιστούν δύο αγαπημένα μας πρόσωπα, η Έλλη Λαμπέτη και ο Νίκος Κούρκουλος!

Στο ασπρόμαυρο ενσταντανέ απαθανατίζονται οι δύο τους επί σκηνής στην «Οντίν» στο θέατρο Λαμπέτη -το σημερινό θέατρο Γκλόρια- το 1962.

Η λεζάντα της ανάρτησης αναφέρει:

The couple: Η Έλλη Λαμπέτη και ο Νίκος Κούρκουλος επί σκηνής στην «Οντίν» στο θέατρο Λαμπέτη -το σημερινό θέατρο Γκλόρια- το 1962.«Ακούω συχνά να λένε για μένα: «Είσαι τυχερός εσύ, γιατί μπήκες στον Φίνο και έγινες ό,τι έγινες».

Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά» είχε πει ο αξέχαστος πρωταγωνιστής στην μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Θανάση Λάλα «Πριν από τη Βεργή είχα δουλέψει με τον Τάκη τον Χορν και την Ελλη Λαμπέτη στην «Κυρία με τις καμέλιες».

Η Βεργή με είχε δει εκεί και με φώναξε. Συγκεκριμένα της μίλησαν και ο Χορν και η Λαμπέτη. Μου λέει: «Θέλεις να έρθεις να με βρεις;».

Πήγα, τη βρήκα μου έδωσε έναν ελάχιστο ρόλο, στον οποίο πήγαινα απλώς ένα γράμμα και έλεγα την εξής ατάκα: «Το γράμμα σας, κύριε»… Αυτό ήταν όλο και μετά εξαφανιζόμουν.

Στις πρόβες είχα μάθει όλο το έργο απ’ έξω.

Κανείς άλλος δεν ήξερε το έργο απ’ έξω τόσο καλά όσο το ήξερα εγώ. Αυτό συνεχίστηκε και στις παραστάσεις πίσω στην κουίντα.

Πήγαινα στην κουίντα και έβλεπα τους άλλους ηθοποιούς που έπαιζαν τους ρόλους τους. Κάποια στιγμή ο Ζησιμάτος, που ήταν ο πρωταγωνιστής, παθαίνει γαστρορραγία.

Εν τω μεταξύ όμως είναι Σάββατο και το θέατρο όχι μόνο είναι γεμάτο αλλά ουσιαστικά είναι η μόνη μέρα που δουλεύει.

Βγαίνει λοιπόν ο Καρούσσος και λέει: «Ο πρωταγωνιστής μας αρρώστησε. Οσοι θέλετε μπορείτε να εξαργυρώσετε τα εισιτήριά σας. Τον ρόλο θα παίξει ένας νέος ηθοποιός».

Τέλος πάντων, να μη σας τα πολυλογώ, εκείνο το βράδυ έπαιξα και τους δύο ρόλους, απλώς τον ρόλο που έβγαινα και έδινα το γράμμα τον έπαιξα φορώντας την περούκα του υπηρέτη!»

Διαβάστε ακόμη: Έλλη Λαμπέτη: 98 χρόνια πέρασαν από την γέννηση της θρυλικής ηθοποιού – Οι τραγωδίες της ζωής της & οι θυελλώδεις έρωτες (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Κούρκουλος: 17 χρόνια χωρίς τον γόη του Ελληνικού σινεμά - Ο "ζεν πρεμιέ" που λάτρευαν οι γυναίκες (φωτό - βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ