Φλόριντα: Ο 19χρονος ελληνοαμερικανός Χρήστος Θέμελης σκότωσε τον πατέρα στην κουζίνα & τη μητέρα του στην αυλή - Έτρεχε προς τους αστυνομικούς να σωθεί (φωτό & βίντεο)

Ο Χρήστος Θέμελης πυροβόλησε και έναν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν ενώ στη συνέχεια έπεσε και ο δράστης νεκρός

Ένας 19χρονος ελληνοαμερικανός Christos Alexander Themelis Jr πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα και τη μητέρα του στο σπίτι τους στη Φλόριντα καθώς καθώς και έναν αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός.

Σύμφωνα με τη «New York Post», ο 19χρονος πυροβόλησε θανάσιμα τον 51χρονο πατέρα του, Christos Byron Themelis, μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια τη 48χρονη μητέρα του, Rebecca Ann Themelis, στην αυλή στην προσπάθειά της να διαφύγει, μπροστά στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά στο σπίτι, όταν έλαβαν κλήση από τη μητέρα του δράστη, η οποία έλεγε ότι ο γιος της είχε μόλις πυροβολήσει τον σύζυγό της, ενώ από μέσα ακούγονταν κι άλλοι πυροβολισμοί, όπως δήλωσε ο σερίφης Chad Chronister.

Ενώ η μητέρα βρισκόταν στην μπροστινή αυλή, ο γιος της τη χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η άτυχη γυναίκα είχε λάβει οδηγίες από τις Αρχές να περπατήσει προς το μέρος τους, ωστόσο δεν τα κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί. Στη συνέχεια, ο 19χρονος γιος της άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά.


Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 26χρονος αστυνομικός, Shane McGough, πυροβολήθηκε στο πόδι.

Οι συνάδελφοί του του παρείχαν γρήγορα τις πρώτες βοήθειες. Του έδεσαν το πόδι, προτού μεταφερθεί εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο.

«Χτυπήθηκα», είπε ο McGough, καθώς έκανε μορφασμούς από τον πόνο, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο.

Ο Themelis πυροβολήθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τέσσερις αστυνομικούς. Τραυματισμένος βαριά, κατευθύνθηκε πίσω, προς το σπίτι και μπήκε μέσα. Τότε, η ομάδα SWAT μπήκε, επίσης, μέσα στο σπίτι και βρήκε τον ίδιον και τον πατέρα του νεκρούς από πυροβολισμούς.

Ο Themelis φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο McGough, δύο χρόνια κτηνίατρος του γραφείου του σερίφη, είναι σε σταθερή κατάσταση. 

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Κυριακή το πρωί, για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του και χθες βγήκε από το νοσοκομείο


Στον δράστη, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, είχε απαγορευθεί η οπλοκατοχή, όπως είπε ο σερίφης.

«Πώς είχε πρόσβαση σε οποιονδήποτε τύπο πυροβόλου όπλου, για να μπορέσει να ασκήσει τέτοιου είδους βία εδώ απόψε;», αναρωτήθηκε ο σερίφης, αποκαλώντας τον νεαρό «τέρας».

Ο Chronister χαρακτήρισε την κατάσταση «πραγματικά τρομακτική».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταχεία ανταπόκριση των αστυνομικών μας μετρίασε την απειλή για τους τριγύρω», κατέληξε ο σερίφης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ