Καρπουζάδα: Αυτό είναι το πιο απολαυστικό ρόφημα του καλοκαιριού – Εύκολη & γευστική – Έτοιμη με μόνο 3 υλικά (φωτό)
Δοκμάστε αυτον τον δροσερό χυμό!
Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι η ζέστη είναι αφόρητη και όλοι θέλουμε να αναπληρώνουμε υγρά.
Υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες για να δροσερά ροφήματα και μία από αυτές είναι και η νοστιμότατη καρπουζάδα.
Ειδικά τώρα που το καρπούζι είναι και της εποχής, το ρόφημα αυτό είναι το κάτι άλλο!
Η συνταγή του gastronomos.gr είναι πανεύκολη και χρειάζεστε μόνο τρία υλικά.
Υλικά
Βάρος: για περίπου 500 γρ.
- 1 κιλό σάρκα καρπουζιού
- 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε δροσερή καρπουζάδα, αρχικά, καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές.
- Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Για να τη σερβίρουμε ως αναψυκτικό, αραιώνουμε 1 μέρος καρπουζάδα με 3 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.
Μυστικά
- Διατηρείται στο ψυγείο για λίγες ημέρες.
- Τη βάζουμε, όχι αραιωμένη, πάνω σε γιαούρτια και παγωτά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr