Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Ελισάβετ Νίκα – Μια δυναμική γυναίκα, επιτυχημένη επιχειρηματίας & CEO της COVARIANCE P.C.

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman Ελισάβετ Νίκα - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Ελισάβετ Νίκα είναι συν-ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της COVARIANCE P.C., μιας start-up που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη εταιρεία start-up από το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας Elevate Greece για το 2022. Διδάκτωρ οικονομικών της υγείας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διοίκηση επιχειρήσεων η ίδια, αλλά και με μεγάλη εμπειρία σε υψηλά επίπεδα διοίκησης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα της Ελλάδας, το 2019 επιχείρησε να εισέλθει στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, συνιδρύοντας την COVARIANCE P.C., μια εταιρεία που ενδυναμώνει κορυφαίους οργανισμούς υγείας και ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή Data-Driven και AI λύσεων, ενώ τους υποστηρίζει να μεγιστοποιήσουν την αξία των πελατών τους και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους & το κόστος.

Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό - Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου - Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Η Ελισάβετ Νίκα είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και συν-ιδρύτρια της Covariance P.C., μιας ταχέως αναπτυσσόμενης start-up εταιρείας που εξειδικεύεται στους τομείς της υγείας και της ασφάλισης. Η Covariance έχει βραβευτεί ως η καλύτερη start-up από το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας Elevate Greece για το 2022, ξεχωρίζοντας για τις προηγμένες υπηρεσίες και τα προϊόντα ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει σε ασφαλιστικές εταιρείες και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ελισάβετ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Covariance, συμβάλλοντας στην υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και εργαλείων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις των κλάδων της υγείας και της ασφάλισης. Υπό την ηγεσία της, η Covariance έχει ολοκληρώσει τρία επιτυχημένα spin-offs σε καινοτόμα προϊόντα, συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες και αναπτύξει τρεις καινοτόμες εφαρμογές για τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα.

Εκτός από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Ελισάβετ Νίκα είναι μέλος της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του γυναικείου τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ICC Women) και συμμετέχει ενεργά στο cluster των start-ups Female Founders, που προωθεί την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ως οικονομολόγος και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Ελισάβετ έχει παρουσιάσει πολλές πτυχές του ερευνητικού της έργου σε έγκριτα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει εμπειρία τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους οργανισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με αξιοσημείωτη επιστημονική και εργασιακή τεχνογνωσία, η Ελισάβετ συνέβαλε το 2019 στη συν-ίδρυση της Covariance, η οποία σήμερα αναγνωρίζεται για την ταχύτατη ανάπτυξη και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Διαβάστε ακόμα: Το eirinika φιλοξενεί με αποκλειστικότητα μια TopWoman & την AI Made In Greece Covariance εταιρεία της - η CEO Ελισάβετ Νίκα μιλάει για τις καινοτόμες πλατφόρμες με τεχνητή νοημοσύνη σε υγεία - ασφάλιση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ