Greek TopWomen Awards 2024 - Βραβείο στην Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων A.E.

Το eirinika & το madeingreece.news απένειμαν το βραβείο της Top Woman στην Αντιγόνη Λυμπεροπούλου – Ας την γνωρίσουμε καλύτερα


Η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων A.E. από τον Ιούλιο του 2020, με μακρά πορεία στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια εργάστηκε ως Διευθύντρια Επενδύσεων στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων. Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε πανευρωπαϊκές δράσεις συνεργασίας. Κατέχει πτυχίο Στατιστικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, i-MBA και MSc σε Decision Sciences και e-Management, ενώ είναι Διαπιστευμένη Διαχειρίστρια Επενδύσεων από το Chartered Institute of Securities & Investments.


Η ηγεσία της στην ΕΑΤΕ χαρακτηρίζεται από στρατηγικό όραμα και δέσμευση για την προώθηση βιώσιμων και καινοτόμων επενδύσεων.


Διαβάστε ακόμα: 3rd Greek TopWomen Awards σε 22 κορυφαίες γυναίκες στο επιχειρείν & τον πολιτισμό – Life Achievement στην Αγγελική Φράγκου – Τιμής ένεκεν σε 7 «μάνες κουράγιο» (φωτό)

Η  Αντιγόνη Λυμπεροπούλου η οποία βρίσκεται στο τιμόνι της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) από τον Ιούλιο του 2020,  διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε θέματα επενδύσεων. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στο Υπουργείο Οικονομικών από το 1999 έως το 2001, μεταπήδησε για να εργαστεί στην ΕΑΤΕ ως Διευθύντρια Επενδύσεων από το 2001 έως και το 2020, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του οργανισμού καθώς και του ευρύτερου οικοσυστήματος επιχειρηματικών κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη των λειτουργιών του οργανισμού καθώς και του κλάδου και έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Επενδύσεων.


Παράλληλα με τα καθήκοντά της στην ΕΑΤΕ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα που σχετίζονται με το γνωστικό της αντικείμενο (Venture Capital, Private Equity, πρόσβαση στη χρηματοδότηση κινδύνου κ.λπ.) και έχει συμμετάσχει καθοριστικά σε πανευρωπαϊκές δράσεις συνεργασίας όπως το Scale-Up Initiative. 



Είναι κάτοχος i-MBA και MSc σε Decision Sciences και e-Management, καθώς και πτυχίου Στατιστικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διαπιστευμένη Διαχειρίστρια Επενδύσεων από το Chartered Institute of Securities & Investments ενώ κατέχει την αντίστοιχη διαπίστευση (Επίπεδο γ’) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η ίδια υπηρέτησε ως Πρόεδρος του EVFIN (European Venture Fund Investors Network) από το 2022 έως το 2023 και είναι Αντιπρόεδρος από το 2023 έως σήμερα. Από το 2008, κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου του παραρτήματος Αθηνών του CISI (Chartered Institute for Securities & Investment).
 

Αντιγόνη Λυμπερόπουλου: Διαχειρίζεται 2 δις € για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων - H συνέντευξη της CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ