Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει το εναλλακτικό και πρωτεϊνικό brownie: Με πουτίγκα, κουβερτούρα & μέλι - Πανεύκολο & σούπερ light !

Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους

Υλικά

  • 400 γρ. πουτίγκα πρωτεΐνης, με γεύση φουντούκι latte

  • 150 γρ. κουβερτούρα, (τα 50 γρ. προαιρετικά)

  • 60 γρ. μέλι

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 20 γρ. κακάο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το ταψί

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  • Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

  • Ρίχνουμε στο μπολ τις πουτίγκες και το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί διαστάσεων 20x20 εκ. και τοποθετούμε μια λαδόκολλα.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. 

  • Προαιρετικά ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την προσθέτουμε από πάνω.

  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. 

  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ